ΑρχικήHow ToΠώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στην Android συσκευή σας;

Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στην Android συσκευή σας;

Υπάρχουν άτομα που σας καλούν στο τηλέφωνο και σας ενοχλούν; Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς μπορείτε να μπλοκάρετε έναν αριθμό στο Android.

Αξίζει να αναφέρουμε, όμως, ότι οι συσκευές Android διαφέρουν λίγο μεταξύ τους, επομένως αυτά που θα αναφέρουμε σε αυτόν τον οδηγό ενδέχεται να μην λειτουργούν για κάθε περίπτωση. Εδώ θα δούμε τι ισχύει σε τηλέφωνα Samsung Galaxy και Google Pixel.

Android μπλοκάρετε αριθμό

Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στο Android

Τα τηλέφωνα Google Pixel έρχονται με την εφαρμογή “Phone by Google“, προεγκατεστημένη. Αλλά το app μπορεί να εγκατασταθεί και σε ορισμένες συσκευές που δεν είναι Pixel (αν και δεν λειτουργούν όλες οι δυνατότητες).

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Phone και μεταβείτε στην καρτέλα “Recents“.
  • Επιλέξτε μια καταχώριση για να δείτε περισσότερες επιλογές.
  • Πατήστε το κουμπί “History“.
  • Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε “Block“.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αναφέρετε τον αριθμό ως ανεπιθύμητο, προτού επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να μπλοκάρετε τον αριθμό πατώντας το κουμπί “Block” στην Android συσκευή.

Οι αποκλεισμένοι αριθμοί βρίσκονται στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής Phone, στην ενότητα “Blocked Numbers”. Μπορείτε να τους βρείτε εκεί, και αν αλλάξετε γνώμη, να τους ξεμπλοκάρετε.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς να μπλοκάρετε έναν ανεπιθύμητο αριθμό;

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο Android;

Τόσο σε Google Pixel όσο και σε Samsung Galaxy ή άλλη συσκευή Android, μπορείτε να αποκλείσετε κλήσεις. Θα χρησιμοποιήσετε και πάλι την εφαρμογή “Phone by Google” και την προεπιλεγμένη εφαρμογή Phone της Samsung.

Android μπλοκάρετε αριθμό
Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στην Android συσκευή σας;
Αποκλεισμός μέσω Phone by Google
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Caller ID & Spam” των ρυθμίσεων για να αποκλείσετε ανεπιθύμητες κλήσεις στην εφαρμογή “Phone by Google“.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στη γραμμή αναζήτησης.
  • Επιλέξτε “Settings” από το μενού και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο “Caller ID and Spam“.
  • Οι συσκευές που δεν είναι Pixel και χρησιμοποιούν την εφαρμογή Phone by Google θα έχουν την επιλογή “Filter Spam Calls“.

Ωστόσο, οι συσκευές Google Pixel έχουν πρόσβαση σε μια λειτουργία που ονομάζεται “Call Screen“. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από την εφαρμογή Phone στις Ρυθμίσεις > Call Screen. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε πώς να χειρίζεστε τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Πώς να μπλοκάρετε ανεπιθύμητες κλήσεις με το Samsung Phone;

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy διαθέτουν την εφαρμογή Phone και σας επιτρέπουν να αποκλείσετε ανεπιθύμητες κλήσεις.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε “Settings” από το μενού.
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Caller ID and Spam Protection“.
  • Ενεργοποιήστε το στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Block Spam and Scam Calls“.
  • Αφού κάνετε εναλλαγή στο πρώτο, θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ “Block All Spam and Scam Calls” ή “Only Block High-Risk Scam Calls“.

Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει μία από αυτές τις εφαρμογές τηλεφώνου, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια παρόμοια επιλογή.

Δείτε επίσης: Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο WhatsApp

Πώς να αποκλείσετε τις κλήσεις σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

  • Ανοίξτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Phone στο τηλέφωνό σας Samsung.
  • Πηγαίνετε στην καρτέλα “Recents” και πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε “Settings” από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Στο επάνω μέρος, πατήστε “Block Numbers“.
  • Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε “Block Unknown Callers” για αυτόματο αποκλεισμό όλων των άγνωστων αριθμών. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα αριθμούς τηλεφώνου για αποκλεισμό ή να επιλέξετε από τα “Recents” και τα “Contacts“.
  • Όταν εισάγετε έναν αριθμό με μη αυτόματο τρόπο, πατήστε το κουμπί + για να τον προσθέσετε.

Πώς να αποκλείσετε τα μηνύματα κειμένου στο Android;

Οι Android συσκευές σας δίνουν και τη δυνατότητα να μπλοκάρετε μηνύματα κειμένου απευθείας από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι αριθμοί που αποκλείετε από την εφαρμογή τηλεφώνου δεν θα μπορούν να σας στείλουν μήνυμα. Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου ξεχωριστά, αλλά μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε εφαρμογή.

  • Στη εφαρμογή Messages της Google, μπορείτε να μπείτε σε μια συνομιλία, να πατήσετε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες και να επιλέξετε “Details” για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή “Block & Report Spam“.
  • Στην προεπιλεγμένη εφαρμογή “Messages” της Samsung, ανοίξτε μια συνομιλία και πατήστε το αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο όνομα της επαφής. Πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών και, στη συνέχεια, επιλέξτε το “Block Contact” από το μενού με τις τρεις κουκκίδες.
Πώς να μπλοκάρετε έναν αριθμό στην Android συσκευή σας;

Μπλοκάρετε αριθμό στο Android; Πού βοηθάει;

Ο αποκλεισμός ενός αριθμού σε μια συσκευή Android μπορεί να επηρεάσει τη χρήση της συσκευής με διάφορους τρόπους. Πρώτον, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των ανεπιθύμητων κλήσεων και μηνυμάτων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν λαμβάνετε συνεχώς κλήσεις ή μηνύματα από έναν συγκεκριμένο αριθμό που δεν θέλετε να επικοινωνείτε.

Δείτε επίσης: Πώς θα μπλοκάρετε έναν λογαριασμό στο Twitter

Δεύτερον, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας της συσκευής σας. Αν ένας αριθμός σας καλεί συνεχώς, η συσκευή σας θα πρέπει να επεξεργαστεί αυτές τις κλήσεις, καταναλώνοντας ενέργεια. Αποκλείοντας τον αριθμό, η συσκευή σας δεν θα χρειάζεται να επεξεργαστεί αυτές τις κλήσεις, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια.

Τρίτον, ο αποκλεισμός ενός αριθμού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Αν ένας αριθμός που δεν αναγνωρίζετε συνεχίζει να σας καλεί ή να σας στέλνει μηνύματα, μπορεί να πρόκειται για μια προσπάθεια phishing ή κάποιας άλλης μορφής απάτης. Αποκλείοντας τον αριθμό, μπορείτε να αποτρέψετε αυτές τις προσπάθειες.

Τέλος, αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στη διατήρηση της ηρεμίας και της ευεξίας σας. Η διακοπή από ανεπιθύμητες κλήσεις ή μηνύματα μπορεί να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας χωρίς διακοπές, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία χρήσης της συσκευής σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS