ΑρχικήinetΗ Xpeng θα παραδώσει το πρώτο της ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2026

Η Xpeng θα παραδώσει το πρώτο της ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2026

H Xpeng AeroHT, θυγατρική της κινεζικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων Xpeng, σχεδιάζει να παραδώσει το ιπτάμενο αυτοκίνητο στους πελάτες της, το 2026.

Xpeng AeroHT ιπτάμενο αυτοκίνητο Land Aircraft Carrier

Πέρυσι, η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrierένα φορτηγάκι με ένα ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone μέσα. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να αποκολληθεί από το φορτηγό και οι άνθρωποι μπορούν να μπουν μέσα και να ταξιδέψουν πετώντας.

Ο Brian Gu, συμπρόεδρος της Xpeng, δήλωσε ότι το όχημα θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία φέτος και τόνισε ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα το 2026.

Δείτε επίσης: HAJJ 2024: Με ιπτάμενα ταξί & drones το Ισλαμικό προσκύνημα

Ο Gu ανέφερε ότι η Xpeng σχεδιάζει το ιπτάμενο αυτοκίνητο για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για προάστια σε γραφικές περιοχές. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με δήμους για τη δημιουργία ιπτάμενων πάρκων και ζωνών πτήσης, που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις πτήσεις, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω περίπλοκες εγκρίσεις.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία πιστοποίησης με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Αρχικά, η εταιρεία είχε πει ότι θα παρέδιδε το αυτοκίνητο το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Επομένως, η νέα ανακοίνωση για το 2026 δείχνει μια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Ο Gu είπε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν ειδική άδεια για να πετάξουν το drone για αρχική χρήση (π.χ. δραστηριότητες αναψυχής).

Για την αρχική χρήση αυτής της ιπτάμενης συσκευής. Καθώς πλησιάζετε πιο κοντά στα αστικά… κέντρα, χρειάζεστε ειδικές άδειες και αυτό θα είναι πολύ πιο περίπλοκο στο να λάβετε έγκριση“, είπε ο Gu.

Η τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων, όπως το ‘Land Aircraft Carrier’ της Xpeng, αναμένεται να φέρει επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs). Διευρύνει τις δυνατότητες μετακίνησης, προσφέροντας νέες επιλογές για τις αστικές και υπεραστικές μεταφορές. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής.

Δείτε επίσης: Candela P-12: Το πρώτο ιπτάμενο ηλεκτρικό σκάφος ferry είναι έτοιμο για παραγωγή

Η εισαγωγή των ιπτάμενων αυτοκινήτων στην αγορά ενισχύει την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ωστόσο, οι κατασκευαστές EVs θα πρέπει να επενδύσουν σε έρευνα και ανάπτυξη για να ανταγωνιστούν και να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας των ιπτάμενων αυτοκινήτων θα μπορούσε να επηρεάσει και τις υποδομές των πόλεων. Θα απαιτηθούν νέες εγκαταστάσεις για την απογείωση και προσγείωση των οχημάτων, καθώς και συστήματα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις στις αστικές υποδομές και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και των κατασκευών.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS