ΑρχικήinetΗ νέα τεχνολογία 6G είναι 500 φορές ταχύτερη από το 5G

Η νέα τεχνολογία 6G είναι 500 φορές ταχύτερη από το 5G

Η συνδεσιμότητα πέμπτης γενιάς ή «5G» για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας είναι το πρότυπο δικτύου τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλά με την τεχνολογία 6G ήδη στον ορίζοντα, οι προγραμματιστές αναζητούν τρόπους για να επωφεληθούν πλήρως από το εκτεταμένο εύρος ζώνης της επόμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Η Apple ίσως εργάζεται ήδη πάνω στην τεχνολογία 6G για τα iPhones

Μια επίδειξη της τεχνολογίας 6G που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία έδειξε μια πρωτότυπη ασύρματη συσκευή που φτάνει τα 100 Gbps σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, η οποία είναι 10 φορές ταχύτερη από το 5G στο αποκορύφωμά του και 500 φορές ταχύτερη από ένα μέσο smartphone 5G.

τεχνολογία 6G

Μια δίωρη, μέσης ποιότητας ταινία Netflix που μεταδίδεται σε τηλέφωνο έχει μέγεθος περίπου 1,5 GB, επομένως πρακτικά, θα υπάρχει δυνατότητα να μεταφέρουμε οκτώ ή εννέα από αυτές τις ταινίες κάθε δευτερόλεπτο.

Ως αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης από την ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT, την ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας DOCOMO και τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών NEC και Fujitsu, η συσκευή χρησιμοποιεί ζώνες υψηλών συχνοτήτων στην περιοχή των 100 GHz και 300 GHz, επιτρέποντάς της να συσκευάζειι σημαντικά περισσότερα δεδομένα, από τα πρότυπα της προηγούμενης γενιάς.

Είναι ένα έργο σε εξέλιξη με μια τρέχουσα αντιστάθμιση όσον αφορά την εμβέλεια, αλλά το πείραμα έδειξε μια σταθερή σύνδεση σε πάνω από 100 μέτρα. Οι πρόοδοι στην τεχνολογία των επικοινωνιών θα χρειαστούν στην πραγματικότητα διαφορετικές μορφές πομπών και δεκτών όταν η τεχνολογία 6G θα είναι πλέον έτοιμη.

Μιλώντας για υλικό, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το demo απαιτούσε πολύ εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Καθώς όμως η τεχνολογία αναπτύσσεται, το μέγεθος και το κόστος αυτού του εξοπλισμού θα μειωθούν σταδιακά.

Δείτε ακόμα: Κίνα: Ένα βήμα πιο κοντά στο δίκτυο 6G και το δορυφορικό Internet

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η τελική ταχύτητα των 10 Gbps για το 5G είναι ένα τεχνικό ανώτατο όριο, υπό τέλειες συνθήκες, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό και καλά βελτιστοποιημένο υλικό. Σύμφωνα με το Opensignal, η μέση ταχύτητα 5G για smartphones στην T-Mobile στις ΗΠΑ – ο καλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας για ταχύτητες 5G – φτάνει επί του παρόντος στα 186,3 Mbps.

Με άλλα λόγια, η τεχνολογία 6G υπόσχεται πολύ βελτιωμένες ταχύτητες. Αυτό θα είναι χρήσιμο σε οτιδήποτε, από λήψεις ταινιών υψηλής ανάλυσης έως επικοινωνίες μεταξύ αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όπως και με το 5G, θα υπάρξει επίσης ένα άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά το εύρος ζώνης ή τη χωρητικότητα δικτύου: περισσότερες συσκευές θα μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένες ταυτόχρονα. Εάν έχετε χάσει ποτέ το σήμα του τηλεφώνου σε μια συναυλία ή αθλητικό παιχνίδι, θα είστε εξοικειωμένοι με τη συμφόρηση δικτύου και αυτό είναι κάτι που το 6G πρέπει να το εξαλείψει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δούμε την τεχνολογία 6G να κάνει το Wi-Fi σε μεγάλο βαθμό περιττό, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει με το 5G. Μπορεί να μην χρειάζεται να περάσετε ένα φυσικό καλώδιο μέχρι την μπροστινή πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Δείτε επίσης: Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G στην υγεία

Προς το παρόν ωστόσο θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τα δίκτυα 5G που φαίνονται ήδη σχεδόν υποτονικά σε σύγκριση με αυτά που θα ακολουθήσουν!

Πηγή: sciencealert

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS