ΑρχικήinetΤα Google passkeys έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές

Τα Google passkeys έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές

Σύμφωνα με την Google, τα passkeys έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Εργάζεται για την υποστήριξη του Passkey στο iPhone

Google passkeys

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι συχνά μία ταλαιπωρία. Κάθε ιστότοπος θέλει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και έναν κωδικό πρόσβασης. Αλλά πρέπει να είναι ένας διαφορετικός κωδικός πρόσβασης, αφού εάν τυχόν ιστοσελίδες στις οποίες επαναχρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης παραβιαστούν, τότε οι hackers θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν τον ίδιο κωδικό. Θα μπορούσατε να επιλέξετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να είναι ταλαιπωρία για κάποιους. Ευτυχώς, υπάρχει μια νέα λύση που κυκλοφορεί μέσω του Διαδικτύου τα τελευταία δύο χρόνια που ονομάζεται passkeys και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Μια ανάρτηση ιστολογίου που κοινοποιήθηκε από την Google λέει ότι έχει διευκολύνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ελέγχους ταυτότητας βάσει passkeys σε πάνω από 400 εκατομμύρια λογαριασμούς Google. Εάν χρησιμοποιείτε ιστότοπους όπως το eBay, το PayPal ή το WhatsApp, μπορεί να έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τα passkeys, ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης, που χρησιμοποιεί ένα κρυπτογραφικό κλειδί στο τηλέφωνό σας για να επαληθεύσει την ταυτότητά σας όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο. Και αν χρησιμοποιείτε το Amazon, το Shopify ή το Mercari, ενδέχεται να ta χρησιμοποιήσετε σύντομα. Aκόμη και διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane και το 1Password τα χρησιμοποιούν.

Δείτε ακόμα: Windows 11: Πώς να δημιουργείτε, να χρησιμοποιείτε και να διαγράφετε passkeys;

Τα Passkeys είναι το πνευματικό τέκνο της FIDO Alliance, ενός βιομηχανικού οργανισμού που εργάζεται για να μειώσει την εξάρτηση του Διαδικτύου στους κωδικούς πρόσβασης. Η πρώτη μεγάλη εισαγωγή των passkeys έγινε το 2022, όταν η Apple τα παρουσίασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εκτιναχθεί στα ύψη, με μεγάλους ιστότοπους όπως το eBay και η Uber να ενσωματώνουν τα passkeys από νωρίς. Και δεδομένου ότι η Apple και η Microsoft είναι επίσης μεγάλοι παίκτες όσον αφορά τα passkeys, ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από ένα δισεκατομμύριο.

Επιπλέον, η Google λέει ότι επεκτείνει τις συνεργασίες της για την προστασία μεταξύ λογαριασμών. Η προστασία μεταξύ λογαριασμών είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Google σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες που βασίζονται στην Google για τον έλεγχο ταυτότητας των συνδέσεων. Εάν ο λογαριασμός σας Google παραβιαστεί, η Google θα στείλει μια ειδοποίηση στις συμμετέχουσες υπηρεσίες, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τις αυτόματες συνδέσεις ή τις προσπάθειες ανάκτησης λογαριασμού. Η Google επεκτείνει επίσης τη χρήση των passkeys στο Πρόγραμμα Προηγμένης Προστασίας για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να γίνουν στόχος κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: X: Η σύνδεση με passkeys διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iOS

Τι είναι τελικά τα passkeys;

Τα passkeys, έχουν γίνει μια δημοφιλής μέθοδος για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες σε υπολογιστές, smartphone και διάφορες συσκευές Διαδικτύου. Χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου ή σαρώσεις ίριδας που δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε μεμονωμένο χρήστη, τα passkeys έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ασφάλεια που βασίζεται σε κωδικούς πρόσβασης. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά επιτρέπει επίσης ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε συσκευές, καθώς δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο.

Πηγή: androidpolice

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS