ΑρχικήinetWhatsApp: Εργάζεται για την υποστήριξη του Passkey στο iPhone

WhatsApp: Εργάζεται για την υποστήριξη του Passkey στο iPhone

Σύμφωνα με τον κώδικα που ανακάλυψε ο ερευνητής λογισμικού @aaronp613 στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής, το WhatsApp σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη Passkey στην εφαρμογή του για iPhone.

Δείτε επίσης: Amazon: Προσθέτει υποστήριξη passkey ως νέα επιλογή σύνδεσης
WhatsApp

Η υποστήριξη για τα Passkey θα επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να συνδεθούν στο WhatsApp με το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής. Τα Passkey αποθηκεύονται στο iCloud Keychain. Για να χρησιμοποιηθούν τα Passkey στο iPhone, η συσκευή πρέπει να ενημερωθεί στο iOS 16 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Τα Passkeys είναι πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης, διότι δημιουργούνται μοναδικά για κάθε λογαριασμό από τη δική σας συσκευή και είναι λιγότερο ευάλωτες στη φισική,” δηλώνει η Apple. “Και λειτουργούν σε όλες τις συσκευές σας που είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό Apple ID.

Δεν είναι σαφές πότε το WhatsApp σχεδιάζει να καταστήσει αυτή τη λειτουργία διαθέσιμη στο κοινό, αλλά από τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε να υποστηρίζει το προσωπικό αναγνωριστικό κωδικού για το Android.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Έρχονται σύντομα τα passkeys για σύνδεση στο app

Πολλές εφαρμογές ξεκινούν να υποστηρίζουν τα Passkeys, συμπεριλαμβανομένου του Amazon την προηγούμενη εβδομάδα.

Passkey

Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης του WhatsApp Passkey είναι η αυξημένη ασφάλεια των προσωπικών σας συνομιλιών. Με τη χρήση του Passkey, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στον λογαριασμό σας, καθώς οι άλλοι χρήστες θα χρειαστούν το Passkey για να αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας, δεν θα μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες σας χωρίς το Passkey.

Ένα άλλο οφέλος του WhatsApp Passkey είναι η προστασία από ανεπιθύμητες εισβολές στον λογαριασμό σας. Αν έχετε ενεργοποιήσει το Passkey, ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να πάρει πρόσβαση στη συσκευή σας, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το WhatsApp σας χωρίς το Passkey. Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και θα μπορείτε να ελέγχετε ποιος έχει πρόσβαση στις συνομιλίες σας.

Δείτε επίσης: Google: Τα passkeys γίνονται η default επιλογή σύνδεσης σε προσωπικά accounts

Επιπλέον, το WhatsApp Passkey προσφέρει ευκολία χρήσης. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμητικό κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολος να θυμάστε και να πληκτρολογήσετε. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε την ασφάλεια των προσωπικών σας συνομιλιών.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS