ΑρχικήinetΟι κάτοχοι Android αλλάζουν πιο συχνά συσκευή από τους κατόχους iPhone

Οι κάτοχοι Android αλλάζουν πιο συχνά συσκευή από τους κατόχους iPhone

Παρά την ισότητα στην εγκατεστημένη βάση των iPhone και των Android τηλεφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κάτοχοι iPhone τείνουν να κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο διάστημα, χάρη σε παράγοντες όπως η ποιότητα κατασκευής.

Δείτε επίσης: Flipper Zero: Σπαμάρει χρήστες Android και Windows με ειδοποιήσεις Bluetooth

Android

Προηγούμενες αναφορές από την Έρευνα Νοημοσύνης Καταναλωτών (CIRP) έχουν υποδείξει ότι οι άνθρωποι κρατούν τα iPhones τους για περισσότερο χρονικό διάστημα πριν αγοράσουν ένα καινούργιο. Αυτό αποτέλεσε μια αλλαγή από μια τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, όπου οι άνθρωποι αναβάθμιζαν τα iPhones τους πιο συχνά.

Μία αναφορά την Τετάρτη από το CIRP αποκαλύπτει περαιτέρω εισαγωγές, επιβεβαιώνοντας ότι οι χρήστες iPhone αντικαθιστούν τα κινητά τους τηλέφωνα λιγότερο συχνά και περιλαμβάνει επίσης δεδομένα για τις συνήθειες αντικατάστασης των χρηστών Android.

Συγκεκριμένα, το 61% των αγοραστών iPhone είχαν το προηγούμενο iPhone τους για δύο χρόνια ή περισσότερο, σε σύγκριση με το 43% των κατόχων Android. Επιπλέον, το 29% των ιδιοκτητών iPhone είχαν την προηγούμενη συσκευή τους για τρία χρόνια ή περισσότερο, ενώ μόνο το 21% των κατόχων Android μπορούσαν να πουν το ίδιο.

Αντίθετα, μόνο το 10% των κατόχων iPhone είχαν την προηγούμενη συσκευή τους για έναν χρόνο ή λιγότερο, σε σύγκριση με σχεδόν το ένα τέταρτο των κατόχων Android στο 21%.

Δείτε ακόμα: Οι καλύτερες εφαρμογές για διαχείριση εργασιών στο Android

Πιστεύεται ότι οι κάτοχοι iPhone είναι πιο ευκατάστατοι και περισσότερο προσανατολισμένοι στην τεχνολογία και το στυλ, ενώ οι χρήστες Android είναι γενικά πιο προσανατολισμένοι στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν συμφωνούν με αυτές τις υποθέσεις και η CIRP παρέχει μερικές εξηγήσεις.

Το iPhone λαμβάνει ετήσιες ενημερώσεις, παρέχοντας μόνο ένα ετήσιο κίνητρο για τους καταναλωτές να αγοράσουν μία νέα συσκευή. Από την άλλη πλευρά, το οικοσύστημα του Android, με εταιρείες όπως η Samsung, η Google και η Motorola, προσφέρει πολλαπλές νέες κυκλοφορίες κάθε χρόνο.

Αυτό δίνει στους χρήστες του Android περισσότερες συχνές ευκαιρίες να εξετάσουν την αναβάθμιση, ακόμη κι αν υπάρχει πίστη στη μάρκα μέσα στην κοινότητα του Android. Είναι επίσης πιθανό ότι ο κύκλος αντικατάστασης του iPhone είναι αργότερος λόγω της ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας της συσκευής, οδηγώντας σε μια παρατεταμένη περίοδο ικανοποιητικής εμπειρίας χρήστη.

iPhone

Δείτε επίσης: Χρήστες Android Προσθέτουν Ψηφιακό ID στο Πορτοφόλι Google

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κατηγορίας τιμής των Android smartphones και της συχνότητας αντικατάστασής τους. Συνήθως, τα φθηνότερα Android smartphones έχουν την τάση να αντικαθίστανται πιο συχνά από τους χρήστες τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φθηνότερα μοντέλα συχνά δεν παρέχουν την ίδια απόδοση και ανθεκτικότητα με τα ακριβότερα μοντέλα. Οι χρήστες των φθηνότερων Android smartphones ενδέχεται να αντικαθιστούν τα τηλέφωνά τους πιο συχνά για να αποκτήσουν πιο πρόσφατες τεχνολογικές και λειτουργικές βελτιώσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα φθηνά Android smartphones έχουν χαμηλή αντοχή και απόδοση. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ποιοτικά φθηνά μοντέλα με καλές επιδόσεις και ανθεκτικότητα. Οι χρήστες που επιλέγουν αυτά τα μοντέλα μπορεί να μην αντικαθιστούν τα τηλέφωνά τους τόσο συχνά.

Αντίθετα, τα ακριβότερα Android smartphones συνήθως παρέχουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και τεχνολογίας. Οι χρήστες που αγοράζουν ακριβότερα μοντέλα είναι πιθανό να τα κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η απόδοση και η λειτουργικότητά τους είναι ικανοποιητικές για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, οι ακριβότερες τιμές μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο για την αντικατάσταση του τηλεφώνου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, η τιμή των Android smartphones μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα αντικατάστασής τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως η ποιότητα κατασκευής, η απόδοση και οι λειτουργικές δυνατότητες του κάθε μοντέλου πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS