ΑρχικήUpdatesSmartphones με «Self-healing» οθόνες θα φτάσουν εντός πέντε ετών

Smartphones με «Self-healing» οθόνες θα φτάσουν εντός πέντε ετών

Σύμφωνα με αναλυτές από την CCS Insight προβλέπεται, ότι έως το 2028 θα δούμε smartphones με «self-healing» οθόνες που μπορούν να επισκευαστούν μόνες τους.

Smartphones «self-healing» οθόνες

Αυτό θα λειτουργεί με νανοτενολογία στην επιφάνεια της οθόνης, η οποία μπορεί να επισκευάζεται αυτόματα όταν υποστεί γρατσουνιά ή άλλη ζημιά.

Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι νέα, καθώς η LG είχε εισήγαγε μια παρόμοια τεχνολογία στο smartphone G Flex το 2013. Το συγκεκριμένο μοντέλο διέθετε μια κυρτή οθόνη με «self-healing» επίστρωση στο πίσω μέρος. Άλλες εταιρείες, όπως η Motorola, έχουν καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για οθόνες που αυτόματα αυτοεπισκευάζονται μέσω θερμότητας που ασκείται στο υλικό.

Παρόλο που η αυτή η τεχνολογία των smartphones με «self-healing» οθόνες φαίνεται πολλά υποσχόμενη, υπάρχουν ακόμη προκλήσεις για την ευρεία διάδοση τέτοιων τηλεφώνων. Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και οικονομικά μέσα για την παραγωγή και την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αυτοεπισκευαστική ικανότητα των τηλεφώνων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι τεχνολογίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές ζημιές, αλλά αφορούν μικρές γρατσουνιές και άλλες επιφανειακές φθορές. Ο στόχος τους είναι να διατηρούν τα τηλέφωνα σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης τους.

Δείτε ακόμη: Huawei: Επιστρέφει στην κατηγορία 5G smartphones;

Η HTC θα μπορούσε να βγει από την αγορά VR έως το 2026

Η εταιρεία CCS Insight προβλέπει ότι η HTC, η οποία ήταν πρωτοπόρος στην αγορά των smartphone με μοντέλα όπως τα HTC Hero, HTC Legend, HTC Desire και HTC One, αναμένεται να αποχωρήσει από τη βιομηχανία της εικονικής πραγματικότητας έως το 2026.

Η HTC επενδύει στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μείωσης των εσόδων και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες, όπως η Meta, η Sony και η Apple. Η Meta προσφέρει επιθετική τιμολόγηση για την υιοθέτηση της τεχνολογίας VR, ενώ η Apple έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για αυτή την κατηγορία.

Συνεπώς, σύμφωνα με την CCS Insight, προβλέπεται ότι η HTC θα εγκαταλείψει τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και θα πωλήσει την πνευματική ιδιοκτησία της σε άλλους μεγαλύτερες εταιρείες στον αντίστοιχο χώρο.

Η Apple αναλαμβάνει τον έλεγχο της αγοράς των μεταχειρισμένων προϊόντων

Η CCS Insight προβλέπει, ότι η Apple θα επιδιώξει να έχει πιο άμεσο έλεγχο στην αγορά των μεταχειρισμένων smartphone, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μειωμένες πωλήσεις νέων iPhone, εξαιτίας της αυξανόμενης δημοτικότητας των μεταχειρισμένων συσκευών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης των πελατών να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με την Apple για τα μεταχειρισμένα τους τηλέφωνα, αντί να αγοράζουν από τρίτους. Επιπλέον, η Apple θα μπορούσε να προσφέρει κίνητρα στους παρόχους, να παραδίδουν τα παλιά τηλέφωνα για ανταλλαγή, ώστε να λάβουν πιστώσεις που θα μειώνουν το κόστος αγοράς ενός νέου iPhone.

Smartphones «self-healing» οθόνες

Επιπλέον, η Apple μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα σύστημα ταξινόμησης για μεταχειρισμένα iPhone καλής ποιότητας, προωθώντας υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένες συσκευές. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς για μεταχειρισμένες συσκευές που μπορούν να επισκευαστούν και να πωληθούν ξανά, με σκοπό τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με την CCS Insight, το iPhone καταλαμβάνει περίπου το 80% της οργανωμένης δευτερογενούς αγοράς smartphone. Έτσι, η Apple επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο σε αυτόν τον τομέα για να αντιμετωπίσει τις αντίξοες πωλήσεις που αντιμετωπίζει.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS