ΑρχικήinetToyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Η Toyota επενδύοντας περισσότερα στο νέο της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα δείχνει ότι αλλάζει τα πλάνα της για τα EV.

Σε μια παράξενη σειρά γεγονότων, η Toyota αλλάζει τη στάση της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα τριπλασιάσει την προγραμματισμένη επένδυσή της στο νέο της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα.

Δείτε επίσης: Toyota: Αυτό το πρωτότυπο δοχείο κάνει το υδρογόνο φορητό

Ούτε μια εβδομάδα αφού ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota, Jack Hollis, ισχυρίστηκε ότι «ο καταναλωτής EV δεν είναι απαιτητικός σε αυτό το επίπεδο», αναφερόμενος στην αυξανόμενη ζήτηση προς τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιστρέφει πορεία.

Ο Πρόεδρος Biden έθεσε στόχο 50% μεριδίου αγοράς EV στις ΗΠΑ έως το 2030 και συνεχίζει με σημαντικά κίνητρα και εκπτώσεις για να καταστήσει διαθέσιμες καθαρές, βιώσιμες ενεργειακές επιλογές σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που μπορεί να μην ήταν σε θέση να τις αντέξουν οικονομικά στο παρελθόν.

Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα
Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Ο νέος νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που ψηφίστηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα παρέχει φορολογικά κίνητρα στους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων. Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα είναι επιλέξιμα για πίστωση έως και 7.500 $, ενώ οι αγοραστές μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να εξακολουθήσουν να κερδίζουν 4.000 $ όταν έρθει η ώρα να καταθέσουν φόρους.

Ωστόσο, για να είναι επιλέξιμα τα μοντέλα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να προμηθεύονται υλικά από εταίρους ελεύθερου εμπορίου των ΗΠΑ και να ολοκληρώσουν την τελική συναρμολόγηση στη Βόρεια Αμερική.

Από τότε που υπογράφηκε το νομοσχέδιο, αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για να βεβαιώσουν την ύπαρξη κρίσιμων εξαρτημάτων EV. Η Volkswagen, η MercedesBenz και η Hyundai έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ή την προμήθεια εξαρτημάτων EV στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η Honda και η Subaru υστερούν σε σχέση με τους συναδέλφους τους καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει στα EV.

Αυτή η εβδομάδα έδειξε ότι ακόμη και εκείνοι που αρνούνται ότι τα EV είναι το μέλλον αρχίζουν να εγκλιματίζονται. Πρώτον, η Honda ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνεργάζεται με την LG Energy για να επενδύσει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ. Τώρα, η Toyota ακολουθεί τα βήματά της, ανακοινώνοντας τα δικά της σχέδια για επέκταση της χρηματοδότησης για την κατασκευή μπαταριών σε αμερικανικό έδαφος.

Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα
Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Πέρυσι, η Toyota συνεργάστηκε με την Toyota Tsusho, το δίκτυο πωλήσεων και το τμήμα εμπορίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στο Liberty, NC, επενδύοντας 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Toyota ανακοινώνει σήμερα ότι θα τριπλασιάσει τη χρηματοδότησή της για το εργοστάσιο μπαταριών NC, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Norm Bafunno, ανώτερος αντιπρόεδρος στο Unit Manufacturing and Engineering στην Toyota Motor North America, ισχυρίζεται:

Αυτό το εργοστάσιο θα έχει κεντρικό ρόλο στην ηγεσία της Toyota προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας για την εξουδετέρωση του άνθρακα στα οχήματά μας και τις παγκόσμιες δραστηριότητες μέχρι το 2035.
Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα
Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Η Toyota αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο μπαταριών το 2025, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία δεν σκοπεύει να παράγει μόνο EV. Σχεδιάζουν επίσης να κατασκευάσουν υβριδικά οχήματα.

Δείτε επίσης: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Τούτου λεχθέντος, οι προσπάθειες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για ηλεκτρικά οχήματα ήταν σχετικά θλιβερές μέχρι στιγμής. Η Toyota κυκλοφόρησε το bZ4X, το πρώτο της πρόγραμμα EV, και έπρεπε να το ανακαλέσει γρήγορα μετά από πολλά περιστατικά πτώσης των τροχών.

Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι η Toyota αλλάζει το ρεπερτόριό της; Όχι απαραίτητα, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, τουλάχιστον κάνει μια προσπάθεια σε αυτό το σημείο αντί να αρνείται τις δυνατότητες των EV.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS