ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαToyota: Αυτό το πρωτότυπο δοχείο κάνει το υδρογόνο φορητό

Toyota: Αυτό το πρωτότυπο δοχείο κάνει το υδρογόνο φορητό

Το υδρογόνο έχει συχνά εξεταστεί για τη χρήση του ως πηγή καθαρής ενέργειας. Ωστόσο ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματά του είναι η υποδομή, καθώς το κόστος για την μεταφορά και την αποθήκευσή του, είναι μεγάλο. Η Toyota και η θυγατρική της Woven Planet πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν μια λύση γι’ αυτό το πρόβλημα, με ένα νέο φορητό πρωτότυπο δοχείο υδρογόνου. Η ιδέα είναι ότι μπορεί να γεμιστεί σε μια ειδική εγκατάσταση, να μεταφερθεί όπου χρειάζεται και μετά να επιστραφεί όταν παραλάβετε την επόμενη αποστολή σας.

Δείτε επίσης: Η Toyota μας δίνει μια πρώτη εικόνα του επερχόμενου ηλεκτρικού pickup της

Τα δοχεία, που μοιάζουν με φυσίγγια, θα είναι σχετικά μικρά με μήκος 40.6 εκατοστά, διάμετρο περίπου 18 εκατοστά και βάρος περίπου 5 κιλά. Η Toyota τα αποκαλεί “φορητή, προσιτή και βολική ενέργεια που καθιστά δυνατή τη μεταφορά υδρογόνου εκεί όπου ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν οι άνθρωποι χωρίς τη χρήση σωλήνων, που μπορούν να εναλλάσσονται για εύκολη αντικατάσταση και γρήγορη φόρτιση.

Θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για «μετακίνηση [δηλαδή αυτοκίνητα υδρογόνου], οικιακές εφαρμογές και πολλές μελλοντικές δυνατότητες που δεν έχουμε ακόμη φανταστεί», δήλωσε η Toyota. Δεν ανέφερε συγκεκριμένες χρήσεις, αλλά ανέφερε ότι «ένα φυσίγγιο υδρογόνου θεωρείται ότι παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργεί ένας τυπικός οικιακός φούρνος μικροκυμάτων για περίπου 3-4 ώρες».

Δείτε ακόμα: Η Toyota θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα

Στο δελτίο τύπου της, η Toyota αναγνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος του υδρογόνου είναι κατασκευασμένο από ορυκτά καύσιμα και επομένως όχι τόσο φιλικό προς το περιβάλλον. Αλλά πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στο μέλλον και ότι τα φυσίγγια θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε ορισμένα από τα ζητήματα υποδομής.

Η Toyota σχεδιάζει να δοκιμάσει αυτή τη θεωρία πραγματοποιώντας δοκιμές απόδειξης της ιδέας της σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της «ανθρωποκεντρικής έξυπνης πόλης του μέλλοντος», της Woven City στην πόλη Susono, στην επαρχία Zhizuoka στην Ιαπωνία. Η εταιρεία «εργάζεται επίσης για να οικοδομήσει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού με βάση το υδρογόνο με στόχο την επίσπευση και την απλούστευση της παραγωγής, της μεταφοράς και της καθημερινής χρήσης», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα επενδύσει 13,6 δις δολάρια σε μπαταρίες αυτοκινήτων

Το υδρογόνο είναι ένα μη πρακτικό καύσιμο για τα αυτοκίνητα, κυρίως λόγω του κόστους και της έλλειψης χώρων ανεφοδιασμού. Είναι πιο βιώσιμο για πράγματα όπως τρένα και ημιφορτηγά, όπου η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη πρόκληση. Ενδείκνυται επίσης για τις αεροπορικές μεταφορές, καθώς οι μπαταρίες είναι πολύ βαριές για να είναι πρακτικές σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, η Toyota φαίνεται να λανσάρει τα φυσίγγια για προσωπική και οικιακή χρήση, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές σε τι θα χρησιμοποιούνται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS