ΑρχικήsecurityΚλάπηκαν 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε επίθεση στην υποδομή blockchain Meter

Κλάπηκαν 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε επίθεση στην υποδομή blockchain Meter

Η εταιρεία υποδομής blockchain Meter είπε ότι 4,4 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης στην πλατφόρμα που ξεκίνησε περίπου στις 9 π.μ. ET το πρωί του Σαββάτου.

Meter

Δείτε επίσης: Οι συμμορίες ransomware κάνουν χειρουργικές επιθέσεις λόγω των αρχών

Η εταιρεία είπε ότι διαχειρίζεται μια υποδομή που επιτρέπει στα έξυπνα συμβόλαια να κλιμακώνονται και να ταξιδεύουν μέσω ετερογενών δικτύων blockchain. Το δίκτυο Meter καθώς και το δίκτυο Moonriver επηρεάστηκαν από το hack.

Η εταιρεία έρευνας blockchain PeckShield επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος κλάπηκαν 1391 ETH και 2,74 BTC.

Γύρω στις 2 μ.μ. ET του Σαββάτου, η εταιρεία είπε ότι είχε παραβιαστεί και προέτρεψε τους χρήστες να μην ανταλλάσσουν μη υποστηριζόμενο meterBNB που κυκλοφορεί στο Moonriver.

Δείτε επίσης: Ransomware BlackCat: Σύνδεση με τις συμμορίες BlackMatter, DarkSide

Μέχρι τις 6 μ.μ., η Meter είπε ότι διέκοψε όλες τις συναλλαγές bridge και ανακάλυψε ότι το ζήτημα αφορούσε ένα σφάλμα «που εισήχθη στο αυτόματο wrap και wrap native tokens όπως το BNB και το ETH που επεκτάθηκε από την ομάδα της Meter».

Σύμφωνα με την Meter, ο εκτεταμένος κώδικάς του «είχε ένα εσφαλμένο trust assumption» που επέτρεπε στον χάκερ να παραποιήσει τις μεταφορές BNB και ETH «καλώντας το υποκείμενο deposit function ERC20».

Συνεργάζονται με τις αρχές και είπαν ότι βρήκαν «κάποια πρώιμα ίχνη του χάκερ», προτρέποντας τον ένοχο να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα.

Φέρεται ότι δημιουργούνται σχέδια αποζημίωσης για τους χρήστες που κατείχαν WETH και BNB καθώς και για τους «πάροχους ρευστότητας».

Δείτε επίσης: Sugar ransomware: Νέα απειλή στοχεύει απλούς χρήστες/μικρές εταιρείες

Οι πρόσφατες εισβολές συνεχίζουν μια σειρά επιθέσεων σε πλατφόρμες DeFi και blockchain που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Η Chainalysis είπε ότι τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν από τα πρωτόκολλα DeFi το 2021. Η Poly Network είδε την κλοπή 611 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα της τον Αύγουστο, ενώ η Bitmart έχασε 196 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS