ΑρχικήHow ToSmart technology αυτοκίνητα μέχρι το 2026: Τι θα γίνει με τους hackers;

Smart technology αυτοκίνητα μέχρι το 2026: Τι θα γίνει με τους hackers;

Smart technology αυτοκίνητα μέχρι το 2026: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να αντιμετωπίσετε τους hackers και τα Cyberattacks αν διαθέτετε αυτοκίνητα με smart technology;

Με την πάροδο του καιρού όλο και περισσότερα αυτοκίνητα αποκτούν smart technology και σύνδεση στο διαδίκτυο, γιαυτό και οι hackers στοχεύουν σε δεδομένα κατόχων.

Smart technology αυτοκίνητα μέχρι το 2026: Τι θα γίνει με τους hackers;

Καθώς πλέον η τεχνολογία μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας και τα οχήματα όπως και τα σπίτια μας συνδέονται περισσότερο ψηφιακά, οι κλέφτες και οι hackers βρίσκουν μια σειρά απο ευκαιρίες πρόσβασης σε πολύτιμα δεδομένα αφήνοντας το κοινό πιο ευάλωτο σε απάτες και κλοπές απο τα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους. Ο Ryan Fulthorpe της εταιρείας Gocompare, συγκέντρωσε αποκλειστικά μερικές συμβουλές για το πώς να μειώσετε τον κίνδυνο.

Ο Fulthorpe είπε: «Μέχρι το 2026 όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι hackers

«Ήδη έχουμε δει μια αύξηση στην κλοπή κινητήρα χωρίς κλειδί, όπου οι hackers χρησιμοποιούν ένα κουτί ρελέ για να ενισχύσουν το σήμα από τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να αποκτήσουν πρόσβαση. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε να σας συμβεί ένα έγκλημα αναμετάδοσης, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι

«Αυτό περιλαμβάνει την προστασία του αυτοκινήτου σας παρκάροντας σε ασφαλές μέρος χρησιμοποιώντας προστατευτική θήκη κλειδιού που εμποδίζει το σήμα και τοποθετώντας συναγερμούς και κλειδαριές τιμονιού.»

Ο Fulthorpe κάλυψε επίσης διαδικτυακά ζητήματα με hacker που προσπάθησαν να κλέψουν πολύτιμα δεδομένα. Εξήγησε: “Υπάρχουν επίσης άλλοι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο όπως η παραβίαση εφαρμογών για κινητά που επικοινωνούν απευθείας με αυτοκίνητα, εσωματωμένους υπολογιστές ή συστηματα παρακολούθησης. Τέτοιο χακάρισμα φέρεται να οδηγήσει στον έλεγχο των οχημάτων που καταλαμβάνονται ή στην κλοπή των προσωπικών σας δεδομένων.

Όσον αφορά το εάν η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας καλύπτει ή όχι την απειλή απο hackers, ο Fulthorpe συνέστησε να ελέγχεται κάθε συμβόλαιο.

Ανέφερε επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την ανάγκη των ανθρώπων να προστατεύονται από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

«Ο βαθμός στον οποίο καλύπτεται ποικίλλει ανάλογα με το κάθε ασφαλιστήριο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε εάν τα ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου και σπιτιού ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.»

«Όπως συμβαίνει με άλλους τύπους εγκληματικών εταιρειών, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναμένουν ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και κατοικιών έχουν λάβει εύλογη φροντίδα για την προστασία της περιουσίας τους.

Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, πως να αποτρέψετε τους hackers από το να παραβιάσουν smart technology αυτοκίνητα;

  1. Μειώσετε τις συνδέσεις: Μην υπερβαίνετε τον αριθμό των συνδέσεων που κάνετε με το αυτοκίνητο ή με τις οικιακές συσκευές σας.
  2. Διατηρήστε το λογισμικό ενημερωμένο: Πολύ συχνά στην ενημερώσεις λογισμικού διορθώνονται τυχόν προβλήματα σε κώδικα ασφαλείας, γίνονται διορθώσεις σφαλμάτων και συμπεριλαμβάνονται συχνά νέες δυνατότητες στις ενημερώσεις λογισμικού που μπορούν να προστατεύσουν περαιτέρω τα δεδομένα σας.
  3. Λήψη γνήσιων εφαρμογών: Πριν κάνετε οποιαδήποτε λήψη εφαρμογής βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα για τον προγραμματιστή της εφαρμογής. Επίσης, ελέγξτε τον αριθμό λήψεων όπως και τις κριτικές. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για Cyberattack.
  4. Αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας: Η τακτική ενημέρωση των κωδικών πρόσβασης σας είναι το κλειδί για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έμπιστα συνεργεία, διότι τα συνεργεία μπορούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε παράτυπη δραστηριότητα, εάν δηλαδή το αυτοκίνητο σας έχει παραβιαστεί, και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι έμποροι με τους οποίους συναλλάσσεστε έχουν καλές κριτικές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS