ΑρχικήUpdatesSteam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα

Steam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα

Η τελευταία ενημέρωση SteamOS της Valve είναι μεγάλη για τους λάτρεις του Steam Deck — και αφορά τον ανεμιστήρα στο φορητό gaming pc. Ένα συχνό παράπονο για το Steam Deck είναι το κατά καιρούς δυνατό και έντονο θόρυβο των ανεμιστήρων του ακόμα και όταν παίζονται ελαφριά παιχνίδια. Μερικοί δοκίμασαν μια λύση DIY για να διορθώσουν τον θόρυβο και οι ανταλλακτικοί ανεμιστήρες Steam Deck του iFixit έχουν ήδη εξαντληθεί παρόλο που είναι σε προσφορά για λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ωστόσο, με το SteamOS 3.2, η Valve παρουσίασε μια νέα τεχνολογία ανεμιστήρων ελεγχόμενη από το λειτουργικό σύστημα, το οποίο έχει σκοπό να κάνει τα πράγματα καλύτερα. «Αυτό σημαίνει ότι συνολικά είναι πιο έξυπνο, πιο ανταποκρίσιμο σε ό,τι συμβαίνει μέσα στο Steam Deck και πιο αθόρυβο — ειδικά σε περιπτώσεις λιγοστής χρήσης», δήλωσε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Δείτε επίσης: Η Epic δεν θα ενημερώσει το Fortnite για να τρέχει στο Steam Deck

Steam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα
Steam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα

Ύστερα από δοκιμές με διαφορετικά παιχνίδια από τον Jay Peters του The Verge, αναφέρθηκε ότι πράγματι ο θόρυβος έχει βελτιωθεί. Δοκίμασε για πρώτη φορά το Rogue Legacy 2, ένα παιχνίδι που δεν είναι γραφικά βαρύ. Αναφέρει ότι παρατήρησε αμέσως ότι ο ανεμιστήρας του Steam Deck ήταν δραματικά πιο ήσυχος – τον άκουγε μόνο σποραδικά – και με τα ηχεία αναμμένα, ο ανεμιστήρας δεν ακουγόταν καθόλου. Ο Jay είχε μια παρόμοια εμπειρία με το Vampire Survivors, αν και δεν πρόφτασε να φτάσει στο endgame, όπου ολόκληρη η οθόνη γεμίζει με εχθρούς και όπλα.

Στο Sekiro: Shadows Die Twice με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο, ο ανεμιστήρας εξακολουθεί να ακούγεται, αν και είναι γενικά αθόρυβος σε σύγκριση με την παλιά συμπεριφορά του ανεμιστήρα, στην οποία μπορείτε να επιστρέψετε από το μενού ρυθμίσεων εάν θέλετε. Με την εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης επίσης δεν ακούγεται ο ανεμιστήρας αν είστε σε αδράνεια στην οθόνη του μενού του Steam Deck.

Steam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα
Steam Deck: Ενημέρωση λογισμικού μειώνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα

Δείτε επίσης: Steam Deck Windows drivers: Είναι πλέον διαθέσιμοι

Το SteamOS 3.2 σας επιτρέπει επίσης να αλλάζετε τους ρυθμούς ανανέωσης του παιχνιδιού απευθείας από το κουμπί του μενού με τις τρεις κουκκίδες. «Η προεπιλογή είναι 60 Hz (το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε καρέ στα 60, 30 και 15 fps), αλλά τώρα μπορείτε να το φτάσετε στα 40 Hz (με όρια καρέ στα 40, 20 και 10 fps)», λέει η Valve. Η μείωση του ρυθμού ανανέωσης είναι ένας μοχλός που μπορείτε να τραβήξετε εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις σημειώσεις ενημέρωσης κώδικα εδώ. Και χάρη σε μια ενημέρωση του Steam, η λειτουργία Remote Play Together, η οποία σας επιτρέπει να παίζετε τοπικά παιχνίδια multiplayer μέσω διαδικτύου, είναι πλέον «εντελώς λειτουργική» στο Steam Deck.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS