ΑρχικήinetBinance banned: Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τη λειτουργία της στη χώρα

Binance banned: Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τη λειτουργία της στη χώρα

Binance banned: Ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε της λειτουργία της Binance στη χώρα. Το Financial Conduct Authority της Βρετανίας δήλωσε το Σάββατο ότι η Binance Markets Limited, το τμήμα της Binance στη χώρα, “δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε ρυθμιζόμενη δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο“.

Binance banned
Binance banned: Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τη λειτουργία της στη χώρα

Από τις 30 Ιουνίου, η Binance θα πρέπει να προσθέσει στο site και τις εφαρμογές της μια ειδοποίηση για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα λέει το εξής:

Η BINANCE MARKETS LIMITED ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Λόγω της επιβολής απαιτήσεων από την FCA, η Βinance Markets Limited δεν επιτρέπεται προς το παρόν να αναλάβει ρυθμιζόμενες δραστηριότητες χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της FCA. (Καμία άλλη οντότητα στον Όμιλο Binance δεν έχει καμία μορφή εξουσιοδότησης ή άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διεξαγωγή συναλλαγών“.

Η Binance, η μεγαλύτερη cryptocurrency exchange υπηρεσία στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη δική της digital asset αγορά στη Βρετανία. Ωστόσο, η υπηρεσία είχε αιτηθεί στην FCA για να λάβει την πιστοποίηση 5MLD, η οποία βεβαιώνει ότι οι συναλλαγές δεν απορρέουν από οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Τόσο η Binance όσο και άλλες εταιρείες αξιολογήθηκαν αρνητικά και απέσυραν τις αιτήσεις τους.

Δείτε επίσης: Crackonosh malware: Καταχράται το Windows Safe mode για cryptomining

Εκπρόσωπος της FCA διευκρίνισε ότι το πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης ήταν περιορισμένο. Αν και η Binance Markets Limited απαγορεύεται να προσφέρει υπηρεσίες στη Βρετανία, οι non-registered εταιρείες μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει ότι η Binance θα μπορούσε ακόμα να προσφέρει crypto συναλλαγές σε Βρετανούς μέσω της ιστοσελίδας της.

Binance Ηνωμένο Βασίλειο
Binance banned: Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τη λειτουργία της στη χώρα

Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο CNBC: “Η ειδοποίηση της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στο Βinance.com … Η σχέση μας με τους χρήστες μας δεν έχει αλλάξει“.

Η cryptocurrency exchange υπηρεσία δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απαιτήσεις των αρχών.

Δείτε επίσης: Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Η FCA δεν είναι η μόνη ρυθμιστική αρχή που τα βάζει με την crypto βιομηχανία.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Πέφτει κάτω από τα $ 30.000-Σε “ελεύθερη πτώση” η crypto αγορά

Ο Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Binance δραστηριοποιείται στη χώρα χωρίς την άδειά του.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να εξαλείψει την κερδοσκοπία από cryptocurrencies, διατάσσοντας τους crypto miners να σταματήσουν τις δραστηριότητες σε ορισμένες περιοχές, ενώ προέτρεψε τις τράπεζες και τις εταιρείες πληρωμών να μην προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με cryptocurrencies.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS