ΑρχικήUpdatesSignal: Προσθέτει λειτουργία πληρωμής με cryptocurrency

Signal: Προσθέτει λειτουργία πληρωμής με cryptocurrency

Η εφαρμογή Signal, πρόκειται να ενσωματώσει αυτό που περιγράφει ως έναν τρόπο για να φέρει την ίδια ευκολία χρήσης και ασφάλειας που προσφέρει στους χρήστες της και στις πληρωμές τους.

Signal cryptocurrency

Δείτε επίσης: Visa: Ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα

Η Signal σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δυνατότητα για τους χρήστες της να στέλνουν χρήματα με τη μορφή cryptocurrency ο ένας στον άλλο εντός του ταχέως αναπτυσσόμενου κρυπτογραφημένου δικτύου επικοινωνιών. Για να το κάνει αυτό, έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το cryptocurrency MobileCoin, μια μορφή ψηφιακών μετρητών που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αποτελεσματικά σε κινητές συσκευές, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών και ακόμη και την ανωνυμία τους. Προς το παρόν, η δυνατότητα πληρωμής θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόνο σε iOS και Android και όχι σε desktop. Το νέο χαρακτηριστικό αντιπροσωπεύει ένα πείραμα που ελπίζει να εστιάσει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής εκατομμυρίων χρηστών, κάτι που η Signal ελπίζει να επεκταθεί τελικά σε όλο τον κόσμο.

Ο Moxie Marlinspike, ο δημιουργός του Signal και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που το διαχειρίζεται, περιγράφει τη νέα λειτουργία πληρωμών ως μια προσπάθεια επέκτασης της προστασίας απορρήτου της Signal σε πληρωμές, προσφέροντας την ίδια απρόσκοπτη εμπειρία που προσφέρει για κρυπτογραφημένες συνομιλίες.

Δείτε ακόμα: Το WhatsApp θα επιτρέψει τη μετεγκατάσταση των συνομιλιών μεταξύ iOS και Android

Signal cryptocurrency

Σε αντίθεση με τις δυνατότητες πληρωμής που είναι ενσωματωμένες σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή το iMessage, οι οποίες συνήθως συνδέουν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός χρήστη, το Signal θέλει να παρέχει έναν τρόπο αποστολής χρημάτων που κανένας άλλος εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη δεν μπορεί να παρακολουθήσει. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πωλούν τακτικά τα προσωπικά δεδομένα συναλλαγών των χρηστών τους σε εταιρείες μάρκετινγκ και διαφημιζόμενους ή τα παραδίδουν στην επιβολή του νόμου. Όπως συμβαίνει με πολλά κρυπτονομίσματα, η προστασία τους από την απάτη και την παραχάραξη βασίζεται σε ένα blockchain, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποκαλύψει ποιος έστειλε χρήματα σε ποιον.

Έτσι, η Signal αναζητούσε ένα cryptocurrency που προστατεύει το απόρρητο και παρακάμπτει τις τράπεζες και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ταυτότητες των χρηστών και τις λεπτομέρειες των πληρωμών τους σε ένα blockchain.

Δείτε επίσης: “Blockchain hacks”: Το 2020 κλάπηκαν δισεκατομμύρια

Η επιλογή του MobileCoin δεν αποτελεί έκπληξη. Το MobileCoin άρχισε να διαπραγματεύεται ως νόμισμα με πραγματική αξία μόλις τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο προς πώληση σε ένα μόνο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων, το FTX, το οποίο δεν επιτρέπει συναλλαγές από χρήστες των ΗΠΑ, αν και η Goldbard λέει ότι δεν υπάρχει λόγος τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ να μην μπορούν επίσης να παραθέσουν το νόμισμα για συναλλαγές. Η Signal επέλεξε να αναπτύξει εν μέρει την ενσωμάτωση του MobileCoin στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή το cryptocurrency δεν μπορεί ακόμη να αγοραστεί από χρήστες στις ΗΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό η Signal σχεδιάζει να κάνει πιο ασφαλείς τις συναλλαγές των χρηστών της, ώστε να μην ανησυχούν για το απόρρητό τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS