ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Toyota θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα

Η Toyota θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα

Η Toyota, πρωτοπόρος στα υβριδικά οχήματα, έχει πολύ δρόμο για να φτάσει τους ανταγωνιστές της σε ότι αφορά τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τώρα φαίνεται πως η εταιρεία θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε συνεργασία με την κινεζική BYD.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα επενδύσει 13,6 δις δολάρια σε μπαταρίες αυτοκινήτων

Toyota ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή, η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει ένα μικρό ηλεκτρικό σεντάν στην Κίνα «στα τέλη του επόμενου έτους». Για την κατασκευή του οχήματος, η Toyota συνεργάστηκε με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD, η οποία παρείχε βασική τεχνογνωσία στη μηχανική και τις μπαταρίες lithium-iron-phosphate (LFP) Blade, οι οποίες είναι λιγότερο ογκώδεις από τις τυπικές μπαταρίες αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Apple Car: Συζητήσεις με Τoyota και μαζική παραγωγή από το 2024;

Το ίδιο το αυτοκίνητο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα Toyota Corolla, ισχυρίζονται πηγές, με έναν να λέει ότι θα είναι σαν ένα Corolla με πιο ευρύχωρο τμήμα πίσω καθισμάτων. Η Toyota σχεδιάζει να αποκαλύψει επίσημα το νέο αυτοκίνητο στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο και πιθανότατα θα λανσαριστεί στο πλαίσιο της σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων bZ της Toyota. Το πρώτο αυτοκίνητο της σειράς ήταν το Toyota bZ4X, ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022.

Toyota ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Δείτε επίσης: Η Toyota πιέζει το Κογκρέσο να επιβραδύνει τη μετάβαση σε EV

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου οχήματος θα είναι η τιμή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κάτω από 200.000 γιουάν (30.000 $) στην Κίνα. Συγκεκριμένα, η Tesla, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, δεν διαθέτει αυτοκίνητο σε αυτό το τμήμα τιμών. Ωστόσο, δεν θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα. Το Hong Guang Mini EV πωλείται στην τιμή των 4.500 $. Βέβαια, ακόμη δεν είναι σαφές εάν το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS