ΑρχικήinetΗ Toyota πιέζει το Κογκρέσο να επιβραδύνει τη μετάβαση σε EV

Η Toyota πιέζει το Κογκρέσο να επιβραδύνει τη μετάβαση σε EV

Οι ΗΠΑ κινούνται σταδιακά προς την υιοθέτηση πολιτικών που θα φέρουν περισσότερα EV στους δρόμους, αλλά για την Toyota, η μετάβαση είναι πολύ γρήγορη. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, ασκεί πίεση στους υπεύθυνους πολιτικής στην Ουάσιγκτον, για να αντισταθεί στην παρόρμηση για μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, εν μέρει επειδή η εταιρεία υστερεί από την υπόλοιπη βιομηχανία στην πραγματοποίηση αυτής της μετάβασης.

Toyota

Δείτε επίσης: Toyota: Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά και υβριδικά φορτηγά

Σύμφωνα με τους The New York Times, ένα ανώτατο στέλεχος της Toyota συναντήθηκε με ηγέτες του Κογκρέσου πίσω από κλειστές πόρτες τις τελευταίες εβδομάδες, για να εναντιωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης Biden να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να δώσει κίνητρο για τη μετάβαση σε EV. Ο διευθυντής, Chris Reynolds, ισχυρίστηκε ότι τα υβριδικά οχήματα όπως το Toyota Prius, καθώς και τα οχήματα κυψελών καυσίμου με υδρογόνο πρέπει επίσης να είναι μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης.

Επιπλέον, η Toyota στρέφεται ενάντια στην Alliance for Automotive Innovation που υποστηρίζει την πολιτική των ηλεκτρικών οχημάτων. Η ομάδα, η οποία εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων και τους προμηθευτές τους και προεδρεύεται από τον Reynolds, είναι εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης Biden να υιοθετήσει τον λεγόμενο συμβιβασμό στην Καλιφόρνια ως επίσημη θέση του, αναφέρουν οι Times.

Δείτε ακόμα: Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

EV

Οι προσπάθειες της Toyota για επιβράδυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Toyota έχει μείνει πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της. Εταιρείες όπως η Nissan, η General Motors και η Volkswagen πωλούν καθαρά ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας εδώ και χρόνια, ενώ αποκαλύπτουν επίσης τα σχέδιά τους να καταργήσουν πλήρως τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου.

Ωστόσο και παλιότερα, στελέχη της Toyota, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου διευθυντή Akio Toyoda, έχουν χαρακτηρίσει την τάση προς τα ηλεκτρικά οχήματα «υπερεκτιμημένη» εν μέρει λόγω των εκπομπών που σχετίζονται με τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Δείτε ακόμα: Η General Motors φέρνει την τρίτη γενιά αυτοματοποιημένων οχημάτων

Το επιχείρημα της Toyota ότι τα υβριδικά και τα οχήματα κυψελών καυσίμου πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν στη συζήτηση δεν είναι κακό. Τα υβριδικά οχήματα ειδικότερα αποτελούν σημαντική αφετηρία για την ευρύτερη υιοθέτηση των EV, ειδικά καθώς η υποδομή φόρτισης είναι ακόμη στα σπάργανα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS