ΑρχικήsecurityΚάποιος χακάρει εκτυπωτές αποδείξεων με «antiwork» μηνύματα

Κάποιος χακάρει εκτυπωτές αποδείξεων με «antiwork» μηνύματα

Χάκερ επιτίθενται σε εκτυπωτές επιχειρηματικών αποδείξεων για να εισάγουν «antiwork» μηνύματα, σύμφωνα με μια αναφορά από το Vice και δημοσιεύσεις στο Reddit. «Μήπως αμείβεσαι ανεπαρκώς;», γράφει ένα μήνυμα και «Πως μπορούν τα McDonald’s στη Δανία να πληρώνουν το προσωπικό τους 22 δολάρια την ώρα και να καταφέρνουν να πουλήσουν ένα Big Mac λιγότερο από ό,τι στην Αμερική;», δηλώνει ένα άλλο.

Δείτε επίσης: Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store

antiwork

Πολλές παρόμοιες εικόνες έχουν αναρτηθεί στο Reddit, στο Twitter και αλλού. Τα μηνύματα ποικίλλουν, αλλά οι περισσότεροι οδηγούν τους αναγνώστες στο r/antiwork subreddit που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Οι εργαζόμενοι τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως κάνουν προσπάθειες να αυξήσουν τα δικαιώματα τους.

Δείτε επίσης: Ο Σεΐχης του Ντουμπάι χρησιμοποιεί το Pegasus spyware της NSO Group για να χακάρει την πρώην σύζυγό του

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι τα μηνύματα ήταν ψεύτικα, αλλά μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας είπε στο Vice ότι είναι αληθινά. “Κάποιος… εκτοξεύει ακατέργαστα δεδομένα TCP σε υπηρεσίες εκτυπωτών στο διαδίκτυο”, δήλωσε στο Vice ο ιδρυτής της GreyNoise, Andrew Morris. “Βασικά σε κάθε μεμονωμένη συσκευή που έχει ανοιχτή τη θύρα TCP 9100 και εκτυπώνει ένα προ-γραμμένο έγγραφο που αναφέρεται στο /r/antiwork με ορισμένα δικαιώματα των εργαζομένων/αντικαπιταλιστικά μηνύματα.”

antiwork

Τα άτομα πίσω από την επίθεση χρησιμοποιούν 25 ξεχωριστούς servers, σύμφωνα με τον Morris, οπότε ο αποκλεισμός μιας IP ίσως να μην καταφέρει να σταματήσει τις επιθέσεις. “Ένα άτομο εκπέμπει αιτήματα εκτύπωσης για ένα έγγραφο που περιέχει μηνύματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλους τους εκτυπωτές που έχουν διαμορφωθεί εσφαλμένα ώστε να εκτίθενται στο διαδίκτυο και επιβεβαιώσαμε ότι κάπου εκτυπώνει με επιτυχία”, είπε.

Δείτε επίσης: FlyTrap malware χακάρει χιλιάδες Facebook λογαριασμούς!

Οι εκτυπωτές και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συχνά είναι επισφαλείς. Το 2018, ένας χάκερ έστειλε σε 50.000 εκτυπωτές ένα μήνυμα που έλεγε στους ανθρώπους να εγγραφούν στο PewDiePie. Αντίθετα, το hack στον εκτυπωτή αποδείξεων έχει ένα πολύ πιο εστιασμένο σύνολο στόχων και μηνυμάτων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS