ΑρχικήrapidalertΟ Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer, το όνομα του οποίου έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη αρκετά τα τελευταία χρόνια λόγω των hacking επιθέσεων του, κάνει defacement στο WikiLeaks online store με σκοπό να εκφράσει την αντίθεση του στην ύπαρξη της ιστοσελίδας.

Ο hacker, απ’ ότι φαίνεται, έχει λόγο που χακάρει το e-shop του WikiLeaks καθώς στην εικόνα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει στo defaced subdomain χαρακτηρίζει την οργάνωση ως «άπληστη». Ο RootAyyildiz εξαγριώθηκε με την ύπαρξη του online shop εφόσον θεωρεί ότι οι διαχειριστές προσπαθούν να βγάλουν λεφτά και να εκμεταλλευτούν το κόσμο μέσω μιας hacktivist δραστηριότητας που σκοπό δημιουργίας ήταν το κοινό καλό.

Δείτε Ακόμα: Hacked site του Donald Trump από τον Τούρκο RootAyyildiz και τους 1877 Team

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store
Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store: Defaced page screenshot

Ο Τούρκος hacker δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και μέσω της πρόσφατης επίθεσης του αφήνει το δικό του σχόλιο απέναντι στο WikiLeaks online store. Συγκεκριμένα, από χθες Δευτέρα όποιος επισκεφθεί αρκετά subdomains της ιστοσελίδας θα συναντήσει την εξής εικόνα η οποία αναφέρει:

 “You are greedy people, you are a bunch of brokers who treat people like heroes and want to earn money by selling products to them” (Είστε άπληστοι άνθρωποι, είστε μεσίτες που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν ήρωες και θέλουν να κερδίσουν χρήματα πουλώντας τους προϊόντα [Μετάφραση])

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store: Defaced page screenshot

Δείτε Ακόμα: Joe Biden hacked site- RootAyyildiz Turkish Defacer χακάρει υποστηρικτική ιστοσελίδα του προέδρου

Στην εικόνα δεν μπορεί κάνεις να μην παρατηρήσει και την εικόνα του Julian Assange, πιθανώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τον RootAyyildiz, αλλά και ένα σύγχρονο τραγούδι που συμπληρώνει το defacement.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecNews, o RootAyyildiz κατάφερε να παραμορφώσει τον ιστότοπο αφού χρησιμοποίησε social engineering ενάντια του Shopify, μια υπηρεσία για τη δημιουργία και τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο hacker διατηρεί ακόμα μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers του online shop αλλά και αν έχουν κλαπεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών και υπαλλήλων.

Δείτε Ακόμα: Κυβερνοεπίθεση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας hermesairports.com από τον RootAyyildiz!

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το WikiLeaks online store
hacker RootAyyildiz

Ο Τούρκος hacker, που έχει θορυβήσει με τις επιθέσεις του σε ιστοσελίδες των Joe Biden, Donald Trump αλλά και του Αεροδρομίου Λάρνακας hermesairports.com, αποτελεί σημαντική διαδικτυακή απειλή για όσους του πάνε κόντρα ενώ δεν διστάζει με τις πράξεις του να δώσει φωνή στα πιστεύω του, είτε είναι θρησκευτικά, πολιτικά ή κοινωνικά.

O RootAyyildiz Turkish Defacer είναι γνωστός και ως “Ο πατέρας των Τούρκων hackers”. Αυτό τον τίτλο τον έχει αποκτήσει χάρη στις δεξιότητές του και στις επιτυχημένες επιθέσεις του. Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως, που πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις ενέργειές του, λόγω των επιτυχημένων hacking επιθέσεων του. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεση του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του, το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Δείτε Ακόμα: RootAyyildiz Turkish Defacer Συνέντευξη: Αυτός “τρόμαξε” την ΕΥΠ;

Τι είναι defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Η είδηση βρίσκεται σε εξέλιξη

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS