ΑρχικήsecurityRootAyyildiz: Επίθεση hacker στο eshop του Leo Messi 

RootAyyildiz: Επίθεση hacker στο eshop του Leo Messi 

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer, o οποίος έχει στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια Έλληνες και ξένους πολιτικούς και κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, επέστρεψε! Λίγο μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Mundial 2022, ο Τούρκος hacker RootAyyildiz επιτέθηκε μέσω defacement στο eshop του Leo Messi (Λιονέλ Μέσι), https://offer.themessistore.com/password.

defacement

Όπως φαίνεται και στο screenshot που ακολουθεί, ο RootAyyildiz hacker έκανε defaced τη σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος του δημοφιλούς ποδοσφαιριστή.

Όταν ανοίγει κάποιος τη σελίδα, βλέπει μια φωτογραφία του Ronaldo και ακριβώς από κάτω, αναφέρει “hacked by RootAyyildiz“. Στο κάτω μέρος της οθόνης, εμφανίζεται το μήνυμα “you won the- world cup with the jew messi handicapping you are a clumsy idiot“.

Δείτε επίσης: FuboTV: Η διακοπή του World Cup streaming οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

RootAyyildiz Messi Μέσι
RootAyyildiz: Επίθεση hacker στο eshop του Leo Messi

Ποιος είναι ο Τούρκος RootAyyildiz hacker Turkish Defacer;

Ο Τούρκος hacker αποτελεί σημαντική διαδικτυακή απειλή για όσους του πάνε κόντρα ενώ δεν διστάζει με τις πράξεις του να δώσει φωνή στα πιστεύω του, είτε είναι θρησκευτικά είτε πολιτικά είτε κοινωνικά.

O RootAyyildiz Turkish Defacer είναι γνωστός και ως “Ο πατέρας των Τούρκων hackers”. Αυτό τον τίτλο τον έχει αποκτήσει χάρη στις δεξιότητές του και στις επιτυχημένες επιθέσεις του. Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως, που συχνά πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις ενέργειές του. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεσή του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του. Το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Δείτε επίσης: Metropolitan Opera: Ποια συστήματα επηρέασε η κυβερνοεπίθεση

Τι είναι defacement;

Mια επίθεση defacement, όπως αυτή που πραγματοποίησε ο RootAyyildiz στο eshop του Lionel Messi, είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Δείτε επίσης: Shiseido: Τα θύματα της παραβίασης καταθέτουν αγωγές

Μια defaced ιστοσελίδα, για να επανέλθει, θα πρέπει να βγει εκτός σύνδεσης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης, ενώ οι επισκέπτες θα νιώσουν ότι δεν υπάρχει επαρκής ασφάλεια και ότι η σελίδα δεν είναι ικανοί να προστατευτεί.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS