ΑρχικήsecurityRootAyyildiz hacker: Defacement στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής!

RootAyyildiz hacker: Defacement στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής!

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer, o οποίος έχει στοχοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια τους WikiLeaks, Donal Trump, FOX channel, Κυριάκο Μητσοτάκη, Joe Biden αλλά και το Αεροδρόμιο της Λάρνακας επέστρεψε! Πριν λίγες ώρες, ο Τούρκος hacker επιτέθηκε μέσω defacement σε υποσελίδα του https://democrats.org/ .

Όπως φαίνεται στα δύο screenshots που ακολουθούν, ο RootAyyildiz hacker έκανε defaced την υποσέλιδα του δημοκρατικού κόμματος της αμερικανικής κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος hacker στοχοποιεί την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς το 2020 είχε χακάρει τον πρόεδρο Joe Biden και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα υποστήριξης της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, vote.joebiden.com.

Σύμφωνα με το μήνυμα που άφησε αυτή τη φορά προς τους αναγνώστες, ο Τούρκος είναι κατά της Αμερικής και της θέσης αυτής στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε τα στραβά μάτια στον θάνατο του καταπιεσμένου ουκρανικού λαού για να φέρει την Τουρκία στον πόλεμο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο προκαλώντας τη Ρωσία και σκοτώνει παιδιά ως συνήθως. Ορκίζομαι στον Αλλάχ, θα είμαστε με τους καταπιεσμένους ανθρώπους όπως ο Προφήτης μας HZ.MUHAMMED. Όλος ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή είναι ηγέτης της ειρήνης.»

«Εμείς Είμαστε αυτοί που σταματήσαμε τα τανκς με γυμνά χέρια το βράδυ της 15ης Ιουλίου. Είμαστε αυτοί που τερματίσαμε τον θάνατο εκείνο το βράδυ. Το Archers Hill το περιμέναμε 15 αιώνες! Είμαστε οι φύλακες αυτού του κόκκινου πανό που.»

RootAyyildiz hacker: Defacement στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής!

Ο hacker τα βάζει με την Αμερική και την θεωρεί υπεύθυνη για τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία, με τα πυρά την Ρωσίας να σκοτώνουν δεκάδες αθώων πολιτών. Επιπλέον, δεν κρύβει ότι μέσα από το hack του θέλει να δείξει στον κόσμο πως μοναδικός πραγματικός ηγέτης είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο hacker διατηρεί ακόμα μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers της ιστοσελίδας αλλά και αν έχουν κλαπεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών και υπαλλήλων.

Ποιος είναι ο Τούρκος RootAyyildiz hacker Turkish Defacer;

Ο Τούρκος hacker, που έχει θορυβήσει με τις επιθέσεις του σε ιστοσελίδες των Joe Biden, Donald Trump αλλά και του Αεροδρομίου Λάρνακας hermesairports.com, αποτελεί σημαντική διαδικτυακή απειλή για όσους του πάνε κόντρα ενώ δεν διστάζει με τις πράξεις του να δώσει φωνή στα πιστεύω του, είτε είναι θρησκευτικά, πολιτικά ή κοινωνικά.

O RootAyyildiz Turkish Defacer είναι γνωστός και ως “Ο πατέρας των Τούρκων hackers”. Αυτό τον τίτλο τον έχει αποκτήσει χάρη στις δεξιότητές του και στις επιτυχημένες επιθέσεις του. Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως, που πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις ενέργειές του, λόγω των επιτυχημένων hacking επιθέσεων του. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεση του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του, το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Τι είναι defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

RootAyyildiz hacker: Defacement στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής!

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS