ΑρχικήUpdatesApple: Τα reader apps θα κάνουν sign up νέων συνδρομητών χωρίς να...

Apple: Τα reader apps θα κάνουν sign up νέων συνδρομητών χωρίς να πληρώνουν τέλη

Η Apple δήλωσε την Τετάρτη ότι τα λεγόμενα “reader apps”, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες περιεχομένου στα τηλέφωνά τους, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνδέσμους μέσα στις εφαρμογές τους για να επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν ή να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους.

Δείτε επίσης: Apple: Μειώνει την παραγωγή του iPhone SE 2022 λόγω χαμηλής ζήτησης;

Apple reader apps

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι ως μέρος ενός διακανονισμού με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας, ισχύει για εφαρμογές που παρέχουν περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, περιεχόμενο ήχου, μουσικής ή βίντεο, δήλωσε η Apple. Τα Reader apps είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή apps στο App Store της Apple – για παράδειγμα οι εφαρμογές Spotify και Netflix.

Η Apple στο παρελθόν είχε απαγορεύσει στους κατασκευαστές εφαρμογών να κατευθύνουν τους χρήστες να εγγραφούν μέσω ιστότοπου. Αντίθετα, τους ανάγκαζε να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πληρωμών App Store της Apple, το οποίο λαμβάνει ποσοστό από 15% μέχρι 30% από τις πωλήσεις. Η νέα πολιτική θα επιτρέψει σε αυτές τις εφαρμογές να παρακάμψουν τις χρεώσεις της Apple μέσω σύνδεσης σε έναν εξωτερικό ιστότοπο για την εγγραφή νέων πελατών.

Η αλλαγή, η οποία αντικατοπτρίζεται τώρα στις οδηγίες της Apple App Store, θα επιτρέψει στις εφαρμογές ανάγνωσης να χειρίζονται τη δική τους διαχείριση πελατών για χρήστες που αποκτώνται μέσω της εφαρμογής, ένα σημείο για το οποίο οι κατασκευαστές εφαρμογών έχουν παραπονεθεί στις ρυθμιστικές αρχές και στα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο. Η νέα πολιτική είναι διαθέσιμη παγκοσμίως, είπε η Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή κλεμμένα

Ο κανόνας δεν ισχύει για όλες τις εφαρμογές. Τα παιχνίδια που προσφέρουν in-app αγορές, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Apple App Store, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της Apple.

Η Apple δήλωσε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο προγραμματιστών της ότι οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν μια φόρμα αιτήματος στην Apple και ότι η διαδικασία App Review της Apple θα εγκρίνει τις ενημερώσεις στην εφαρμογή. Το link πρέπει να έχει τη μορφή ενός τυπικού συνδέσμου, όχι ένα κουμπί, και να περιέχει το domain name του ιστότοπου στον οποίο συνδέεται.

Apple reader apps

Η Apple είπε ότι οι εφαρμογές που περιλαμβάνουν ψηφιακό περιεχόμενο ως χαρακτηριστικό αλλά εστιάζουν σε άλλες χρήσεις, όπως η κοινωνική δικτύωση, δεν θα είναι κατάλληλες για το πρόγραμμα.

Η Apple απαιτεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που προειδοποιεί ότι "η Apple δεν είναι υπεύθυνη για το απόρρητο ή την ασφάλεια των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με αυτόν τον developer" πριν ο χρήστης αποχωρήσει από την εφαρμογή.

Η αλλαγή πολιτικής έρχεται καθώς οι κανόνες του App Store της Apple ελέγχονται από δικαστήρια και νομοθέτες σε όλο τον κόσμο. Σε απάντηση σε αυτή την κατάσταση, η Apple έχει κάνει αρκετές αλλαγές στις πολιτικές της.

Δείτε επίσης: Apple και Meta μοιράστηκαν δεδομένα με hackers που προσποιούνταν ότι ήταν ερευνητές

Σε ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη, η Apple είπε ότι άλλαξε την πολιτική της στην Ολλανδία, όπου της επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ επειδή δεν συμμορφώθηκε με εντολή της αντιμονοπωλιακής αρχής για τους καταναλωτές και τις αγορές στη χώρα αυτή που την ανάγκασε να επιτρέψει εξωτερικούς συνδέσμους για εφαρμογές γνωριμιών.

Η νέα πολιτική της Apple δεν απαιτεί από τους κατασκευαστές εφαρμογών στην Ολλανδία να υποβάλλουν μια εντελώς διαφορετική έκδοση ή "binary", η οποία απαιτούνταν προηγουμένως.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS