ΑρχικήinetΗ Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή...

Η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή κλεμμένα

Σύμφωνα με το MacRumors, η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή κλεμμένα. Τα καταστήματα της Apple και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι σέρβις δεν θα επιδιορθώνουν αυτά τα τηλέφωνα.

Δείτε επίσης: Apple: Μειώνει την παραγωγή του iPhone SE 2022 λόγω χαμηλής ζήτησης;

Apple επισκευάζει iPhone
Η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή κλεμμένα

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους υπαλλήλους των Apple Stores και στους παρόχους σέρβις, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί τώρα τη βάση δεδομένων του GSMA Device Registry για να ελέγχει εάν μια συσκευή έχει καταχωρηθεί ως χαμένη, προτού προχωρήσει σε επισκευές iPhone. Εάν τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας υποδεικνύουν ότι η συσκευή έχει «αναφερθεί ως χαμένη», τότε οι τεχνικοί θα αρνούνται την επισκευή.

Το GSMA Device Registry είναι μια παγκόσμια βάση δεδομένων που επιτρέπει στους κατόχους smartphones να καταχωρούν περιστατικά όπως απώλεια, κλοπή, απάτη σχετικά με τη συσκευή κλπ. Με το IMEI του τηλεφώνου, οι εταιρείες που έχουν πρόσβαση σε αυτήν την πλατφόρμα μπορούν να ελέγξουν εάν μια συσκευή ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Δείτε επίσης: iPhone 14 Pro: Έρχεται με αλλαγές στην κάμερα! Εσύ θα το αγόραζες;

Η Apple δεν επισκευάζει χαμένα iPhone

Η Apple είχε πάντα πολιτικές που απαγόρευαν την επισκευή iPhone που είχαν χαθεί ή κλαπεί, αλλά μόνο εάν είχαν ενεργοποιημένο το Find My feature.

Η νέα πολιτική στοχεύει στο να αποτρέψει την αντικατάσταση κλεμμένων iPhone με νέα, εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει ποτέ ξανά το Find My. Φυσικά, για τις συσκευές με ενεργοποιημένο το Find My, δεν αλλάζει τίποτα. Η εταιρεία αρνείται τις υπηρεσίες επισκευής κλειδωμένων συσκευών.

Εάν για κάποιο λόγο έχετε χάσει την πρόσβαση στο Apple ID σας, η Apple ενδέχεται (σε ορισμένες περιπτώσεις) να αποδεχθεί το τιμολόγιο της συσκευής σας ως απόδειξη αγοράς για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τη συσκευή σας.

Δείτε επίσης: Άδεια οδήγησης/ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Στο site της Apple μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας μιας iOS συσκευής για μια υπηρεσία επισκευής.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS