ΑρχικήUpdatesΆδεια οδήγησης/ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Άδεια οδήγησης/ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της Αριζόνα μπορούν πλέον να προσθέσουν την άδεια οδήγησης ή την ταυτότητά τους στο Wallet app στο iPhone και στο Apple Watch τους. Έτσι, η επίδειξη αυτών των αποδεικτικών στις αρμόδιες αρχές γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Η Αριζόνα είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους κατοίκους, αλλά πολλές άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν.

Άδεια οδήγησης ταυτότητα iPhone
Άδεια οδήγησης και ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Η Apple είπε ότι η δυνατότητα θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στις περιοχές: Colorado, Hawaii, Mississippi, Ohio και Puerto Rico. Άλλες περιοχές θα προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα, αλλά δεν δόθηκε χρονικό πλαίσιο για αυτές τις πολιτείες.

Δείτε επίσης: Apple: Πρώην υπάλληλος κόστισε στην εταιρεία 10 εκατομμύρια δολάρια

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των πολιτειών και περιοχών των ΗΠΑ που έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν άδεια οδήγησης και ταυτότητα στο Wallet app στο iPhone:

  • Colorado
  • Hawaii
  • Mississippi
  • Ohio
  • Georgia
  • Connecticut
  • Iowa
  • Kentucky
  • Maryland
  • Oklahoma
  • Utah
  • Puerto Rico

Ορισμένες άλλες πολιτείες όπως οι Delaware, Florida και Louisiana προσφέρουν ήδη τις δικές τους εφαρμογές ψηφιακής ταυτότητας στο App Store και θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την Apple για την ενσωμάτωση στο Wallet app. Ωστόσο, η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συνεργασίες με κάποια από αυτές τις πολιτείες.

Δείτε επίσης: Η Porsche συζητά με την Apple για κοινά projects

Η Apple φέρεται να άσκησε πιέσεις σε αξιωματούχους της πολιτείας της Νέας Υόρκης σχετικά με τις ταυτότητες στην εφαρμογή Wallet πέρυσι, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Νέα Υόρκη θα υποστηρίξει τη δυνατότητα.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με πολλές περισσότερες πολιτείες και την Transportation Security Administration (TSA) για να φέρουμε τις ταυτότητες στο Wallet app σε χρήστες σε όλες τις ΗΠΑ», δήλωσε η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple για το Apple Pay και το Apple Wallet. Προς το παρόν, η Apple δεν έχει πει εάν θα επεκτείνει τη δυνατότητα σε άλλες χώρες.

Άδεια οδήγησης και ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο iPhone 8 ή μεταγενέστερη έκδοση με iOS 15.4. Όσον αφορά στο Apple Watch, το feature υποστηρίζεται από το Apple Watch Series 4 ή νεότερη έκδοση με watchOS 8.4 ή νεότερη έκδοση.

Οι κάτοικοι των χωρών που συμμετέχουν, μπορούν να πατήσουν το κουμπί "+" στην επάνω δεξιά γωνία του Wallet app, να επιλέξουν "Driver's License or State ID" και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη διαδικασία ρύθμισης και επαλήθευσης. Ο χρήστης θα πρέπει, επίσης, να τραβήξει μια φωτογραφία του προσώπου του και να σαρώσει το μπροστινό και το πίσω μέρος της άδειας οδήγησης ή της ταυτότητας, τα οποία θα παρασχεθούν με ασφάλεια στο κράτος για επαλήθευση.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: Μπορεί να διαθέτει Face ID κρυμμένο κάτω από την οθόνη

Με την άδεια οδήγησης και την ταυτότητα στην εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν απλώς να πατήσουν το iPhone ή το Apple Watch τους σε μια συσκευή ανάγνωσης ταυτότητας σε επιλεγμένα σημεία ελέγχου ασφαλείας TSA, σε επιλεγμένα αεροδρόμια. Οι χρήστες θα δουν ένα μήνυμα στη συσκευή τους που θα εμφανίζει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητούνται από την TSA. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν Face ID ή Touch ID για τη δημοσίευση αυτών των πληροφοριών.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Πηγή: Macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS