ΑρχικήinetΗ Ρωσία μπλοκάρει τα Google News για «αναξιόπιστες» πληροφορίες σχετικά με τον...

Η Ρωσία μπλοκάρει τα Google News για «αναξιόπιστες» πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, μπλόκαρε την υπηρεσία συγκέντρωσης ειδήσεων Google News της Alphabet και απέκλεισε την πρόσβαση στο domain news.google.com επειδή παρείχε πρόσβαση σε “αναξιόπιστες πληροφορίες” σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Anonymous: Παραβιάσαμε εκτυπωτές «στη Ρωσία» για να διαδώσουν αντι-προπαγανδιστικά μηνύματα

Google News

«Βάσει αιτήματος της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας, η Roskomnadzor έχει περιορίσει την πρόσβαση στην υπηρεσία Διαδικτύου News.Google στη χώρα», δήλωσε η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης του Διαδικτύου.

«Η αναφερόμενη πηγή ειδήσεων του Διαδικτύου των ΗΠΑ παρείχε πρόσβαση σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις και υλικό που περιείχε αναξιόπιστες, δημόσια σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία» δήλωσε η ρωσική υπηρεσία.

Αυτή η απόφαση έπεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε νόμο που καθιστά παράνομη τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, εισάγοντας ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Roskomnadzor ζήτησε από την Google να σταματήσει τις διαφημιστικές καμπάνιες που διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία σε βίντεο του YouTube.

Σε απάντηση, η Google ανέλαβε δράση κατά των εκστρατειών παραπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας και απέκλεισε τα κανάλια YouTube που ανήκουν στο Russia Today (RT) και στο Sputnik στην Ευρώπη κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης: Biden σε ιδιωτικό τομέα: Ενισχύστε την άμυνα σας – Περιμένουμε αντίποινα από την Ρωσία

Η Roskomnadzor διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του YouTube, απαιτώντας την άμεση άρση όλων των περιορισμών πρόσβασης σε επίσημους λογαριασμούς ρωσικών μέσων ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων των RT και Sputnik) σε όλη την Ευρώπη.

Μπλοκαρίστηκαν και τα Twitter, Instagram και Facebook

Στις 26 Φεβρουαρίου, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ειδοποίησε τα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (π.χ. Ekho Moskvy, InoSMI, Mediazona, New Times, Dozhd, Svobodnaya Pressa, Krym. Realii, Novaya Gazeta, Journalist και Lenizdatnot) να μην διαδώσουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον βομβαρδισμό των ουκρανικών πόλεων, και να σταματήσει να αποκαλεί επίθεση ή εισβολή τη «συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία μπλόκαρε και το Instagram μια εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter, μετά από απαιτήσεις του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: RuTracker: Η Ρωσία ξεμπλόκαρε το torrent site όμως το site μπλοκάρει τους Ρώσους

Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση και σε πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ορισμένα από τα οποία ορίστηκαν ως ξένοι πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων των Voice of America, BBC, DW και Radio Free Europe/Radio Liberty, κατηγορώντας τους ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS