ΑρχικήsecurityBiden σε ιδιωτικό τομέα: Ενισχύστε την άμυνα σας - Περιμένουμε αντίποινα από...

Biden σε ιδιωτικό τομέα: Ενισχύστε την άμυνα σας – Περιμένουμε αντίποινα από την Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προειδοποίησε τις τοπικές οργανώσεις να ενισχύσουν τις προσπάθειές κυβερνοασφάλειας καθώς η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής κυβερνοεπιθέσεων ως αντίποινα στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της χώρας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Το Slack αρχίζει να αναστέλλει λογαριασμούς στη Ρωσία

“Η Ρωσία θα μπορούσε να διεξάγει κακόβουλη κυβερνοεπίδραση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, ως απάντηση στις πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις που επιβάλαμε στη Ρωσία μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Είναι μέρος του παιχνιδιού της Ρωσίας”, είπε ο Biden σε δήλωση του.

Δείτε επίσης: Conti Leak: Οι συνομιλίες δείχνουν τους δεσμούς με την Ρωσία

“Η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει αυτές τις προειδοποιήσεις που βασίζονται σε εξελισσόμενες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση διερευνά τις επιλογές της για πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.”

Υπό το φως αυτών των πληροφοριών, ο Biden ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ να δράσει άμεσα για να ενισχύσει την άμυνά του στον κυβερνοχώρο.

“Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής ζωτικής σημασίας της Αμερικής ανήκει και λειτουργεί στον ιδιωτικό τομέα και οι ιδιοκτήτες/φορείς υποδομών ζωτικής σημασίας πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες να κλειδώσουν τις ψηφιακές τους πόρτες”, είπε ο Biden.

Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχει ήδη επικοινωνήσει με οργανισμούς υποδομής ζωτικής σημασίας σχετικά με πληροφορίες και οδηγίες μετριασμού για να συμβάλει στην προστασία των συστημάτων και των δικτύων τους.

Ως μέρος της προειδοποίησης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο καθοδήγησης για τους οργανισμούς να αναλάβουν ορισμένες ενέργειες άμυνας στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ αυτών των συστάσεων είναι οι οργανισμοί να επιβάλλουν τη χρήση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, να αναπτύσσουν σύγχρονα εργαλεία ασφαλείας σε υπολογιστές και συσκευές, να επικοινωνούν με επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας για να βεβαιωθούν ότι τα συστήματα έχουν επιδιορθωθεί και προστατεύονται από όλα τα γνωστά τρωτά σημεία, να ενημερώνουν κωδικούς πρόσβασης σε δίκτυα, ώστε τα credentials που έχουν κλαπεί στο παρελθόν να είναι άχρηστα στους κακόβουλους παράγοντες, να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων και να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας εκτός σύνδεσης. Επίσης να κρυπτογραφήοσουν τα δεδομένα τους και να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους σχετικά με κοινές μορφές κακόβουλης δραστηριότητας.

Δείτε επίσης: RuTracker: Η Ρωσία ξεμπλόκαρε το torrent site όμως το site μπλοκάρει τους Ρώσους

Η CISA και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) προειδοποίησαν και τους παρόχους δικτύων δορυφορικών επικοινωνιών την περασμένη εβδομάδα να εντείνουν τις προσπάθειες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η δορυφορική προειδοποίηση ήρθε λίγο αφότου οι δύο υπηρεσίες, μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, ξεκίνησαν έρευνες για επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά της υπηρεσίας διαδικτύου της ViaSat για πελάτες σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στην Ουκρανία.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS