ΑρχικήsecurityAnonymous: Παραβιάσαμε εκτυπωτές «στη Ρωσία» για να διαδώσουν αντι-προπαγανδιστικά μηνύματα

Anonymous: Παραβιάσαμε εκτυπωτές «στη Ρωσία» για να διαδώσουν αντι-προπαγανδιστικά μηνύματα

Η διεθνής κολεκτίβα χακτιβιστών Anonymous ισχυρίζεται ότι είχε εξ αποστάσεως πρόσβαση σε επισφαλείς εκτυπωτές σε ολόκληρη τη Ρωσία για να εκτυπώσει «αντι-προπαγανδιστικά» μηνύματα σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Epik hacked: Οι Anonymous έκλεψαν data από το web hosting “καταφύγιο” των ακροδεξιών

Anonymous
Photographer: Reuters

«Εκτυπώσαμε μηνύματα κατά της προπαγάνδας και οδηγίες εγκατάστασης για Tor σε εκτυπωτές σε όλη τη [Ρωσία]. Αυτή την στιγμή σε αυτό το project δουλεύουν 15 άνθρωποι», έγραψε στο Twitter η ομάδα Anonymous.

Μιλώντας στους International Business Times, ένα μέλος των Anonymous είπε ότι η ομάδα καθοδηγεί τους Ρώσους στο πώς να εγκαταστήσουν το Tor, ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο ανοιχτού κώδικα που θα μπορούσε να επιτρέψει στους Anonymous να επικοινωνούν μαζί τους για μελλοντικές ενημερώσεις.

«Χακάραμε εκτυπωτές σε όλη τη Ρωσία και εκτυπώσαμε αυτό το PDF εξηγώντας στους Ρώσους ότι ο Πούτιν, το Κρεμλίνο και γενικά τα Ρωσικά μέσα λένε ψέματα για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και στη συνέχεια δώσαμε οδηγίες για το πώς να εγκαταστήσουν το Tor και να παρακάμψουν τη λογοκρισία τους αποκτώντας πρόσβαση σε αληθινές πληροφορίες», δήλωσε ένα μέλος της ομάδας.

Δείτε επίσης: Οι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

«Αυτή τη στιγμή εξαπολύουμε επίθεση σε 156 εκτυπωτές. Ήδη έχουν εκτυπωθεί πάνω από 40.000+ αντίτυπα», έγραψε μέλος της ομάδας στο Twitter.

Μια Google Lens μετάφραση αποκάλυψε ότι το έγγραφο προέτρεπε τους Ρώσους πολίτες να «σταματήσουν τους τρομοκράτες».

«Διαμαρτυρηθείτε για τον παράνομο πόλεμο του Πούτιν και διαδώστε την αλήθεια… Πολεμήστε για την τιμή σας. Ανατρέψτε το διεφθαρμένο σύστημα του Πούτιν», ανέφερε το έγγραφο.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ομάδα των Anonymous έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις με στόχο την Ρωσία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Anonymous χάκαραν πολλές streaming υπηρεσίες και τηλεοπτικά κανάλια ειδήσεων στη Ρωσία για να μεταδώσουν πλάνα από την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Εκπρόσωποι της ομάδας χακτιβιστών δήλωσαν στον Independent νωρίτερα τον Μάρτιο ότι σχεδίαζαν μια σειρά από νέες επιθέσεις, όπως παραβίαση και διαρροή βάσεων δεδομένων, παραμόρφωση ιστοσελίδων και άλλα πολλά.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτή τη στιγμή την 27η ημέρα, οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 900 αμάχων από τη Δευτέρα, με τουλάχιστον 1.496 τραυματίες, ανέφερε σε δήλωση το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Anonymous εξαπολύει «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας

Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί θα μπορούσαν να είναι «σημαντικά υψηλότεροι» αφού «η λήψη πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες έχει καθυστερήσει και πολλές αναφορές εκκρεμούν ακόμη να επιβεβαιωθούν», σημείωσε ο ΟΗΕ.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS