ΑρχικήinetApple: Πρώην υπάλληλος κόστισε στην εταιρεία 10 εκατομμύρια δολάρια

Apple: Πρώην υπάλληλος κόστισε στην εταιρεία 10 εκατομμύρια δολάρια

Μία σημαντική υπόθεση απάτης από εργαζόμενο της Apple ήρθε στο φως, με έναν πρώην υπεύθυνο αγορών της αλυσίδας εφοδιασμού να εκτιμάται ότι κόστισε στην εταιρεία 10 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Η Porsche συζητά με την Apple για κοινά projects

Apple

Ο Direndra Prasad, ο οποίος για 10 χρόνια εργαζόταν ως υπεύθυνος αγορών στο τμήμα Global Service Supply Chain της Apple, αντιμετωπίζει πέντε ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Ο υπάλληλος αντιμετωπίζει τις εν λόγω κατηγορίες αφού φέρεται να εξαπάτησε τον τεχνολογικό γίγαντα για εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα αρκετών ετών, είπαν οι εισαγγελείς.

Ο Prasad φέρεται να εμπλέκεται σε «πολλά διαφορετικά σχέδια εξαπάτησης της Apple», τα οποία περιλάμβαναν μίζες, κλοπή ανταλλακτικών και ανάγκασε την Apple να πληρώσει για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν έλαβε ποτέ. Οι απώλειες για την Apple ήταν περισσότερες από 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια δικαστική κατάθεση.

Δείτε ακόμα: Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 15.4 και iPadOS 15.4 με πολλές βελτιώσεις

Ο Prasad κατηγορείται για συνωμοσία με δύο πωλητές που έκαναν δουλειές με την Apple για να διαπράξουν απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Οι φερόμενοι ως συνσυνωμότες, ονόματι Robert Gary Hansen και Don M. Baker, κατηγορήθηκαν σε χωριστές ομοσπονδιακές υποθέσεις.

υπάλληλος

Φαίνεται ότι η Apple μπορεί να πάρει πίσω περίπου τα μισά από τα χρήματα που χάθηκαν. Εκτός από τις ποινικές κατηγορίες, η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και μετρητών περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Prasad – ο οποίος επίσης κατηγορείται για συνωμοσία για εξαπάτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε σχέση με αδήλωτα εισοδήματα.

Δείτε επίσης: Το MediaTek Dimensity 9000 είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Apple A15

Η απάτη των εργαζομένων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων:

Η απάτη κάνει τις εταιρείες να χάνουν περίπου το 5% των εσόδων κάθε χρόνο.

Η μέση περίπτωση απάτης κοστίζει σε μια εταιρεία 1.509.000 $.

Οι περιπτώσεις απάτης συμβαίνουν συχνότερα σε αυτούς τους τέσσερις τομείς: λειτουργίες, λογιστικά, εκτελεστικά και ανώτερα στελέχη ή πωλήσεις.

Η απάτη στις χρεώσεις και τη μισθοδοσία εμφανίζεται με διπλάσιο ρυθμό στις μικρές επιχειρήσεις σε σύγκριση με τις μεγάλες εταιρείες.

Το 85% των υποθέσεων υπεξαίρεσης διαπράττονται από διευθυντές, ενώ το ένα πέμπτο των υποθέσεων από στελέχη Γ’ επιπέδου.

Το 79% των υποθέσεων αφορούσαν περισσότερα από ένα άτομα που διέπραξαν το έγκλημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS