ΑρχικήsecurityGoogle: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Google: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Google: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών (TAG) της Google λέει ότι ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) και άλλες κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Δείτε επίσης: NCSC: Εξαλείφθηκαν 76.000 online scams μετά από καταγγελίες χρηστών

κινεζική ομάδα hacking
Google: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Ο μηχανικός ασφαλείας της Google TAG, Billy Leonard, λέει ότι η Google ειδοποίησε τους ουκρανικούς κυβερνητικούς οργανισμούς που στοχοποιήθηκαν από μια ομάδα hacking που χρηματοδοτείται από την Κίνα.

“Τις τελευταίες εβδομάδες η Google TAG εντόπισε έναν υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση παράγοντα από το CN που στοχεύει κυβερνητικούς οργανισμούς της Ουκρανίας και παρέχουμε ειδοποιήσεις στα επηρεαζόμενα μέρη”, είπε ο Leonard.

“Ενώ προτεραιότητά μας είναι η παροχή ειδοποιήσεων στα επηρεαζόμενα μέρη, έχουμε παράσχει σχετικές IOCs σε κοινοτικούς εταίρους και θα δημοσιεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την κοινότητα ασφαλείας στο εγγύς μέλλον.”

Δείτε επίσης: Conti Leak: Οι συνομιλίες δείχνουν τους δεσμούς με την Ρωσία

Ο επικεφαλής της ομάδας, Shane Huntley, επιβεβαίωσε την εκτίμηση του Leonard, λέγοντας ότι “ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των ευρωπαικών απειλητικών παραγόντων. Έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον της Κίνας”.

Δείτε επίσης: CISA-FBI: Προειδοποιούν τις κρίσιμες οργανώσεις των ΗΠΑ για απειλές στα δίκτυα SATCOM

Αυτό ευθυγραμμίζεται με τους ισχυρισμούς της Intrusion Truth, μιας μυστικής ομάδας γνωστής για το έργο της για την αποκάλυψη ύποπτων κινεζικών επιχειρήσεων hacking, την Τρίτη, λέγοντας ότι γνωρίζει κινεζικούς απειλητικούς παράγοντες που στοχεύουν την Ουκρανία, πιθανότατα κατόπιν εντολής της κινεζικής κυβέρνησης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS