ΑρχικήinetΔηλώσεις του Julian Assange για τις ανακοινώσεις του Obama

Δηλώσεις του Julian Assange για τις ανακοινώσεις του Obama

Reuters – O ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange σχολίασε την ανακοίνωση του Προέδρου Barack Obama που ανέφερε ότι σχεδιάζει να περιορίσει τα κατασκοπευτικά προγράμματα των ΗΠΑ. Ο Assange ανέφερε ότι το να βγει ο Obama και να κάνει δηλώσεις-εξαγγελίες, είναι μια νίκη του φυγόδικου Edward Snowden.

julian_assange

“Σήμερα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσε τον ρόλο που έπαιξε ο Edward Snowden, ανακοινώνοντας σχέδια για την αναμόρφωση του παγκόσμιου προγράμματος επιτήρησης της Αμερικής,” ανέφερε ο Assange.

“Σήμερα είχαμε μια νίκη υπέρ του Edward Snowden και πολλών υποστηρικτών του,” ανέφερε ο Assange είπε στη δήλωση του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα WikiLeaks το Σάββατο.

“Όπως είχε ανακοινώσει ο Snowden, η μεγαλύτερη του ανησυχία ήταν το αν θα κατάφερνε να αλλάξει τα πράγματα. Σήμερα οι μεταρρυθμίσεις παίρνουν σάρκα και οστά, και γι ‘αυτό, ο Πρόεδρος, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και οι πολίτες όλου του κόσμου χρωστάμε στον Edward Snowden την ευγνωμοσύνη μας”.

Ο Assange, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για περισσότερο από ένα χρόνο, φοβούμενος την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων έγγραφων των ΗΠΑ, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ομπάμα ότι οι μεταρρυθμίσεις του, είχαν προγραμματιστεί πριν από τις γνωστοποιήσεις του Snowden σχετικά με τις δραστηριότητες επιτήρησης των ΗΠΑ.

Ο Assange συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για “εκπληκτική” υποκρισία στην αντιμετώπιση του Snowden ενώ έδωσε άσυλο σε χιλιάδες πληροφοριοδότες αντιφρονούντων και πολιτικών προσφύγων από χώρες όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα.

Οι δηλώσεις του Assange παρόλο που είναι δηλώσεις που σίγουρα εξοργίζουν τους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον, είναι πολύ αισιόδοξες. Οι μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν το έργο τους παρά τις δηλώσεις του Obama, που σας αρχηγός κράτους έπρεπε να πάρει θέση σε όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η NSA, η CIA και το FBI θα μείνουν χωρίς δουλειά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS