ΑρχικήinetMindwalker, ο πρώτος εξωσκελετός περπατάει με την δύναμη της σκέψης

Mindwalker, ο πρώτος εξωσκελετός περπατάει με την δύναμη της σκέψης

mindwalkerΟνομάζεται Mindwalker – και είναι ο πρώτος εξωσκελετός ρομπότ. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τη δύναμη της σκέψης.

Είναι μια φουτουριστική ιδέα που αναπτύχθηκε από μια πανευρωπαϊκή ομάδα επιστημόνων. Αναφέρουν ότι η συσκευή θα μπορούσε τελικά να προσφέρει στους παράλυτους ανθρώπους μια βιώσιμη εναλλακτική λύση της αναπηρικής καρέκλας. Το πρώτο πρωτότυπο σχεδιάστηκε για να κρατήσει το σώμα ενός ατόμου σε όρθια θέση και να κουνήσει τα πόδια τους, όταν λαμβάνει σχετικές οδηγίες από έναν υπολογιστή.

Όμως, οι ερευνητές θέλουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Ο νευροφυσιολόγος Guy Cheron στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών συντονίζει ένα πείραμα που έχει στόχο να επιτρέψει τις οδηγίες λειτουργίας να έρχονται αντί από έναν υπολογιστή, απευθείας από τον εγκέφαλο του χρήστη.

Ο νευροφυσιολόγος και ερευνητής GUY CHERON, αναφέρει: “Χρησιμοποιούμε ένα “καπελάκι” που μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα από την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και μέσω υπολογισμών, εντοπίζουμε τις περιοχές που εμπλέκονται στον έλεγχο των ποδιών μας. Έτσι εντοπίζουμε τα σήματα που εκπέμπονται από την περιοχή του εγκεφάλου και διατάζουν τα πόδια. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, θα εκπαιδεύσουμε τον ασθενή ώστε να μπορέσει να πάρει τον έλεγχο των σημάτων του εγκεφάλου του. ”

Στο παρακάτω βίντεο, ο ερευνητής με εξάσκηση του μυαλού του προσπαθεί να ελέγξει την κίνηση ενός μικρού ρομπότ. Ένα “καπελάκι” EEG μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Ένας αλγόριθμος μεταφράζει αυτή η δραστηριότητα του εγκεφάλου σε εντολές που λένε στον εξωσκελετό να προχωρήσει.

Δείτε το βίντεο του Reuters

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS