ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στην ιστοσελίδα της Malaysia Airlines

Επίθεση hacking στην ιστοσελίδα της Malaysia Airlines

Επίθεση hacking δέχτηκε η ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines (MAS), σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου. Οι επιτιθέμενοι, φερόμενοι ως υποστηρικτές του ΙSIS, πραγματοποίησαν επίθεση τύπου DoS έναντι της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας, στοχεύοντας το Σύστημα Ονομάτων Τομέα (Domain Name System ή αλλιώς DNS).

Το μήνυμα «404-Plane Not Found» χαιρέτιζε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας για λίγες ώρες, υπενθυμίζοντάς τους τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 το περασμένο έτος.

«O ISIS θα επικρατήσει» έγραφε στο tab του browser, ενώ οι hackers υπέγραφαν ως «Cyber Caliphate».

Malaysia Airlines

Λίγο αργότερα η αρχική σελίδα αντικαταστάθηκε με την εικόνα μιας σαύρας με σμόκιν και το εξής μήνυμα: «Hacked by LIZARD SQUAD – OFFICIAL CYBER CALIPHATE».

 

Τι δήλωσε η εταιρεία

Η Malaysia Airlines διαβεβαίωσε τους πελάτες της ότι οι servers δεν έχουν επηρεαστεί και ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή. Η υπηρεσία κράτησης εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρείας ωστόσο, όπως και άλλες υπηρεσίες της, δεν ήταν διαθέσιμες για αρκετές ώρες.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι web servers της Malaysia Airlines είναι άθικτοι», δήλωσε η εταιρεία μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook. «Η αεροπορική εταιρεία έχει επιλύσει το ζήτημα με τον πάροχο των διαδικτυακών υπηρεσιών και το σύστημα αναμένεται να ανακτηθεί πλήρως μέσα σε 22 ώρες», πρόσθεσε, καθησυχάζοντας τους χρήστες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS