Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:26
Αρχική security IOTA cryptocurrency: Κλειστό όλο το δίκτυο λόγω hacking επίθεσης

IOTA cryptocurrency: Κλειστό όλο το δίκτυο λόγω hacking επίθεσης

IOTA cryptocurrencyΤο IOTA Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βρίσκεται πίσω από το IOTA cryptocurrency, αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυό του μετά από μια hacking επίθεση. Συγκεκριμένα, οι hackers εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στο επίσημο IOTA wallet app για να κλέψουν χρήματα των χρηστών.

Η επίθεση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον οργανισμό μέσα από ένα post στον επίσημο λογαριασμό Twitter. Η επίθεση έλαβε χώρα την Τετάρτη, στις 12 Φεβρουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με το την ανακοίνωση του οργανισμού, μέσα σε 25 λεπτά, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κλοπή cryptocurrency, το IOTA Foundation έκλεισε το “Coordinator“, έναν κόμβο στο δίκτυο IOTA που δίνει την τελική έγκριση για οποιαδήποτε συναλλαγή με IOTA cryptocurrency.

Αυτή η κίνηση κατάφερε να αποτρέψει άμεσα την πραγματοποίηση περισσότερων κλοπών, ενώ ταυτόχρονα έθεσε εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυο IOTA.

Ο Coordinator κόμβος, μαζί με το δίκτυο IOTA, εξακολουθούν να είναι κλειστά αυτή τη στιγμή. Οι υπάλληλοι του IOTA Foundation και οι ειδικοί ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό παραβίασης.

Οι hackers εκμεταλλεύτηκαν ευπάθεια στο Trinity wallet

Τα μέλη του IOTA δήλωσαν ότι οι εγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στο Trinity wallet app, μια mobile και desktop εφαρμογή που δημιουργήθηκε από το IOTA Foundation.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, πιστεύεται ότι οι hackers στόχευσαν τουλάχιστον 10 λογαριασμούς IOTA «υψηλής αξίας» χρησιμοποιώντας την ευπάθεια στο Trinity wallet.

Το ίδιο το IOTA Foundation δεν έχει αναφέρει πόσα ακριβώς χρήματα κλάπηκαν από τα πορτοφόλια των χρηστών. Ωστόσο, εξωτερικές πηγές αναφέρουν ότι κλάπηκαν IOTA cryptocurrency αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό παραβίασης και έχουν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το IOTA δουλεύει πάνω σε μια ενημερωμένη έκδοση για το Trinity wallet app, για να διορθώσει την ευπάθεια. Αρχικά, είχε δοθεί εντολή στους χρήστες να μην ανοίγουν τα πορτοφόλια τους μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημερωμένη έκδοση. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει για τους χρήστες της mobile εφαρμογής.  Ωστόσο, έχει ήδη κυκλοφορήσει η ενημέρωση έκδοση για desktop, οπότε οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.