ΑρχικήsecurityIOTA cryptocurrency: Κλειστό όλο το δίκτυο λόγω hacking επίθεσης

IOTA cryptocurrency: Κλειστό όλο το δίκτυο λόγω hacking επίθεσης

Το IOTA Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βρίσκεται πίσω από το IOTA cryptocurrency, αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυό του μετά από μια hacking επίθεση. Συγκεκριμένα, οι hackers εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στο επίσημο IOTA wallet app για να κλέψουν χρήματα των χρηστών.

Η επίθεση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον οργανισμό μέσα από ένα post στον επίσημο λογαριασμό Twitter. Η επίθεση έλαβε χώρα την Τετάρτη, στις 12 Φεβρουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με το την ανακοίνωση του οργανισμού, μέσα σε 25 λεπτά, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κλοπή cryptocurrency, το IOTA Foundation έκλεισε το “Coordinator“, έναν κόμβο στο δίκτυο IOTA που δίνει την τελική έγκριση για οποιαδήποτε συναλλαγή με IOTA cryptocurrency.

Αυτή η κίνηση κατάφερε να αποτρέψει άμεσα την πραγματοποίηση περισσότερων κλοπών, ενώ ταυτόχρονα έθεσε εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυο IOTA.

Ο Coordinator κόμβος, μαζί με το δίκτυο IOTA, εξακολουθούν να είναι κλειστά αυτή τη στιγμή. Οι υπάλληλοι του IOTA Foundation και οι ειδικοί ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό παραβίασης.

Οι hackers εκμεταλλεύτηκαν ευπάθεια στο Trinity wallet

Τα μέλη του IOTA δήλωσαν ότι οι εγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στο Trinity wallet app, μια mobile και desktop εφαρμογή που δημιουργήθηκε από το IOTA Foundation.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, πιστεύεται ότι οι hackers στόχευσαν τουλάχιστον 10 λογαριασμούς IOTA «υψηλής αξίας» χρησιμοποιώντας την ευπάθεια στο Trinity wallet.

Το ίδιο το IOTA Foundation δεν έχει αναφέρει πόσα ακριβώς χρήματα κλάπηκαν από τα πορτοφόλια των χρηστών. Ωστόσο, εξωτερικές πηγές αναφέρουν ότι κλάπηκαν IOTA cryptocurrency αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό παραβίασης και έχουν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το IOTA δουλεύει πάνω σε μια ενημερωμένη έκδοση για το Trinity wallet app, για να διορθώσει την ευπάθεια. Αρχικά, είχε δοθεί εντολή στους χρήστες να μην ανοίγουν τα πορτοφόλια τους μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημερωμένη έκδοση. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει για τους χρήστες της mobile εφαρμογής.  Ωστόσο, έχει ήδη κυκλοφορήσει η ενημέρωση έκδοση για desktop, οπότε οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS