ΑρχικήsecurityΟι Ιρλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα στις Google και Tinder

Οι Ιρλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα στις Google και Tinder

Tinder

Οι εταιρίες τεχνολογίας Google και Tinder, βρίσκονται υπό έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές της Ιρλανδίας, για την επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών τους.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) δήλωσε ότι τον τελευταίο καιρό είχαν λάβει πολλές αναφορές από ευρωπαϊκές οργανώσεις υπέρ των καταναλωτών, οι οποίες δήλωναν τα παράπονά τους για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων τους.

Όπως δήλωσε η επιτροπή, η έρευνα διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο οι Google και Tinder έχουν “έγκυρη νομική βάση για την επεξεργασία” των προσωπικών πληροφοριών και εάν πληρούν ή όχι τις “υποχρεώσεις τους ως ελεγκτές δεδομένων όσον αφορά τη διαφάνεια”.

Η εταιρεία MTCH Technology Services, η οποία ανήκει στην εταιρεία Tinder, βρέθηκε στο επίκεντρο για”πιθανά προβλήματα συστημικής προστασίας δεδομένων”, ενώ η Google, είχε λάβει παράπονα σχετικά με την “επεξεργασία των δεδομένων τοποθεσίας”.

Είναι καθήκον των ρυθμιστικών αρχών της Ιρλανδίας να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την γενική προστασία των δεδομένων, από τη στιγμή που οι έδρες των δύο εταιριών είναι στη χώρα.

Η Google ενημέρωσε την AFP ότι θα “συνεργαστεί πλήρως” με την έρευνα και λέει ότι θα εργαστεί με επίκεντρο τους ρυθμιστές και τις ενώσεις καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη.

“Τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήσαμε ορισμένες αλλαγές για να βελτιώσουμε το επίπεδο διαφάνειας για τους χρήστες και τον έλεγχο των δεδομένων τοποθεσίας”, ανέφερε σε δελτίο τύπου της η εταιρία.

Η Google είχε ερευνηθεί ξανά από την DPC το Μάιο, σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών στον τομέα του μάρκετινγκ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS