ΑρχικήsecurityΑσφάλεια πληροφοριών: Εσείς ελέγχετε τις συσκευές των εργαζομένων;

Ασφάλεια πληροφοριών: Εσείς ελέγχετε τις συσκευές των εργαζομένων;

Σε μία εποχή κινητικότητας των επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον την ευελιξία να εργάζονται από απομακρυσμένες τοποθεσίες. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση κινητών συσκευών είναι απαραίτητη. Και παρόλο που αυτό σίγουρα αυξάνει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, ταυτόχρονα οι εταιρίες έχουν τον κίνδυνο της ασφάλειας των εταιρικών πληροφοριών. Επίσης, η εισροή εταιρικών κινητών συσκευών και η πληθώρα των πλατφορμών στο χώρο εργασίας καθιστά τα πράγματα πιο περίπλοκα για τις επιχειρήσεις και είναι ακόμα πιο δύσκολες οι συνθήκες όταν οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές.

ασφάλεια πληροφοριών

Τι είναι η ασφάλεια πληροφοριών;

Οι πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να υπάρχουν σε οποιαδήποτε μορφή, φυσικές ή ηλεκτρονικές, αποτελούν πολύτιμο πλεονέκτημα για μια εταιρεία. Όπως υποδηλώνει ο όρος, η Ασφάλεια Πληροφοριών είναι ένα σύνολο καθορισμένων και οργανωμένων εργαλείων και διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις ευαίσθητες εταιρικές πληροφορίες, προς αποφυγή του να κλαπούν, να τροποποιηθούν, να διακυβευτούν, να αποκαλυφθούν, να αλλοιωθούν ή να καταστραφούν.

Ένα μέρος της διαχείρισης κινδύνων πληροφόρησης και ευρέως γνωστό ως InfoSec, διασφαλίζει κρίσιμες πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση, καταμερισμό, αποκάλυψη ή διαγραφή. Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατυχές συμβάν ασφάλειας, οι επαγγελματίες του InfoSec είναι υπεύθυνοι να μετριάσουν τον αντίκτυπο της απειλής ή τον κίνδυνο που συνεπάγεται.

Γιατί οι εταιρείες πρέπει να ενδιαφέρονται;

Οι πληροφορίες μπορεί να αξίζουν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια εταιρεία και η απώλεια μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στις επιχειρήσεις. Οι μη διαχειριζόμενες και ανοργάνωτες πληροφορίες μπορεί να είναι ευάλωτες σε διαφορετικά είδη απειλών όπως δυσλειτουργία υπολογιστή, φυσικές καταστροφές ή φυσική κλοπή. Το InfoSec αποτελεί βασική συνιστώσα για τους ειδικούς της ασφάλειας πληροφορικής που παρακολουθούν και αποτρέπουν τους κινδύνους για την ασφάλεια των εφαρμογών, την ασφάλεια των δεδομένων, την ασφάλεια του δικτύου, τη φυσική ασφάλεια και την ασφάλεια των υπολογιστών.

ασφάλεια πληροφοριών

Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονες εταιρείες εξαρτώνται κυρίως από εταιρικές ηλεκτρονικές πληροφορίες που αποθηκεύονται σε υπολογιστές, συστήματα πληροφορικής και λογισμικού, κινητές συσκευές, smartphones, tablet και άλλες φορητές συσκευές που χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους και τους managers. Καθώς οι εταιρείες μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους από τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία στο ψηφιακό τοπίο, οι απειλές για πληροφορίες είχαν μια μορφή στον κυβερνοχώρο. Οι αυξανόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε ευαίσθητα και κρίσιμα πληροφοριακά στοιχεία.

Εκτός αυτού, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι παραβιάσεων δεδομένων έχουν φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της προστασίας δεδομένων.

Πώς επηρεάζει ο χρήστης την ασφάλεια πληροφοριών;

Δεδομένου ότι εταιρικές πληροφορίες βρίσκονται μέσα στα smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος κατέχει και χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές. Επίσης, πόσο έλεγχο θα πρέπει να έχει η εταιρεία πάνω στις πληροφορίες που αποθηκεύονται σε αυτές τις συσκευές, οι οποίες προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες;

Αυτά είναι κάποια ερωτήματα που θα πρέπει η κάθε εταιρία να επιλύσει.

ασφάλεια πληροφοριών

Τέλος, κάποιοι κίνδυνοι ασφάλειας πληροφοριών σε συσκευές που ανήκουν σε εργαζόμενους μπορεί να είναι:

  • Απώλεια ή κατάχρηση δεδομένων λόγω απώλειας ή κλοπής συσκευής
  • Κατάχρηση δεδομένων κατά την άμεση αναχώρηση του εργαζομένου
  • Τα δεδομένα μπορούν να καταστραφούν λόγω απροστάτευτου browsing
  • Αδιαφορία για τις ενημερώσεις ασφαλείας
  • Πρόσβαση σε απροστάτευτο Wi-Fi

Για αυτό το λόγο λοιπόν, οι εταιρικές συσκευές είναι μια καλύτερη επιλογή για να υπάρχει ασφάλεια των πληροφοριών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS