Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 03:13
Αρχική security Σοκαριστικές ευπάθειες ασφαλείας κρύβονται στα software των επιχειρήσεων

Σοκαριστικές ευπάθειες ασφαλείας κρύβονται στα software των επιχειρήσεων

Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να αντιμετωπίσει παραβιάσεις ασφαλείας σε επίπεδο software ή δικτύου. Είναι σύνηθες οι επιχειρήσεις να πέφτουν θύματα hacker που αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα τους και αποκτούν προστατευμένα μυστικά.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από σημαντικές απειλές, πρέπει να γνωρίζετε κάποιες κοινές ανησυχίες στο χώρο εργασίας που μπορεί να υπονομεύσουν την ασφάλεια του λογισμικού σας.

software

Συνηθισμένα ζητήματα ασφαλείας που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις

Παρόλο που οι πολύ μεγάλες και γνωστές προσπάθειες hacking τείνουν να κατακλύζουν τα μέτρα ασφαλείας και να χρησιμοποιούν ειδικό software για την πρόσβαση σε προστατευμένες πληροφορίες, πολλές κοινές επιχειρηματικές ευπάθειες περιλαμβάνουν υπαλλήλους. Πολλές ευπάθειες ασφαλείας συνδέονται με το πώς χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι το software του χώρου εργασίας.

  • Ο πιο έντονος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες είναι και αυτός που παραβλέπεται πολύ συχνά: το λάθος άτομο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία επειδή ένας υπάλληλος παραλείπει να κάνει log out.

Χρησιμοποιώντας τα credentials αυτού του υπαλλήλου, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο μπορεί να αντιγράψει και να διανείμει ευαίσθητα έγγραφα ή να αλλάξει κρίσιμες ρυθμίσεις στο μηχάνημα ή στο δίκτυο.

  • Ένα γνωστός διανομέας ιών είναι το email. Το phishing, οι επιθέσεις με trojan και άλλα προγράμματα είτε επωφελούνται από άτυχους υπαλλήλους που κάνουν κλικ σε επικίνδυνους συνδέσμους είτε στοχεύουν στην χαλαρή ασφάλεια του δικτύου που αποτυγχάνει να ελέγξει προσεκτικά τα συνημμένα.
  • Τελικά, η επιχείρησή σας είναι τόσο προστατευμένη όσο οι υπάλληλοί σας είναι πιστοί. Στο παρελθόν, οι εταιρείες έχουν χάσει τον έλεγχο των μυστικών τους και οι ανταγωνιστές τους έχουν αποκτήσει αποκλειστικές πληροφορίες μέσω εταιρικής κατασκοπείας. Οι δραστηριότητες αυτές είναι παράνομες και μπορούν να προκαλέσουν σημαντική οικονομική ζημία στις εταιρείες που θα πέσουν θύματα.

Για να προστατεύσετε καλύτερα την επιχείρησή σας, εκπαιδεύστε το προσωπικό σας στα ζητήματα ασφαλείας. Συχνά, οι εργαζόμενοι δεν συνειδητοποιούν πόσο ευάλωτη κάνουν την επιχείρησή σας μέχρι να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να παρατηρήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτές τις ατέλειες.

Προβλήματα που σχετίζονται με το software του χώρου εργασίας σας

Πέρα από τις ευπάθειες ασφαλείας που ενεργοποιούν οι εργαζόμενοι μέσω της απροσεξίας ή της έλλειψης κατάρτισης, τα εγγενή προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του χώρου εργασίας σας, συμπεριλαμβανομένων των backdoors, κακόβουλο προγραμματισμό και θέματα PDF.

  • Μερικές φορές, οι hacker συμβιβάζουν το λογισμικό μέσω των backdoor. Συνήθως, αυτά τα ενσωματωμένα access points προορίζονται για σκοπούς ανάπτυξης και δοκιμών. Περιστασιακά, αυτά τα backdoors δεν είναι κλειστά, και όσοι γνωρίζουν γι ‘αυτά μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το ελάττωμα.
  • Ορισμένοι ιοί κάνουν αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα. Αυτά τα κακόβουλα προγράμματα δημιουργούν ένα backdoor για πρόσβαση άλλων ιών. Επειδή η αλλαγή πραγματοποιείται σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, ίσως δεν έχετε άλλη επιλογή από την πλήρη αναδιαμόρφωση του στοχευόμενου υπολογιστή και την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να τον επαναφέρετε στον έλεγχο της επιχείρησής σας. Τέτοιες καταστάσεις μπορούν συχνά να μετατραπούν σε κατάσταση ομηρίας, κατά την οποία ένας hacker απαιτεί χρήματα σε αντάλλαγμα για να μην καταστρέψει μια εταιρεία ή τα προσωπικά δεδομένα της.
  • Εναλλακτικά, το λογισμικό αποτυγχάνει να προστατεύσει τον χώρο εργασίας σας από απειλές λόγω ενός προβλήματος με τον κώδικα. Ακόμα και οι πιο επιμελημένοι μηχανικοί λογισμικού κάνουν λάθη και, περιστασιακά, τα λάθη αυτά θα γλιστρήσουν μέσω του ποιοτικού ελέγχου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ελαττώματα μπορούν να είναι τόσο αναπόσπαστα συνδεδεμένα με τον κώδικα που δεν υπάρχει τρόπος για την πλήρη προστασία των συστημάτων σας. Η μόνη άμυνα είναι να αντικαταστήσετε πλήρως το παλιό λογισμικό.

  • Οι hacker θα στοχεύουν γενικά τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες σουίτες επιχειρηματικού λογισμικού. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν πολύτιμο στόχο λόγω του αριθμού των εταιρειών που εξαρτώνται από αυτές. Οι ιοί και ο κακόβουλος κώδικας που στοχεύουν αυτά τα προγράμματα είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικοί. Οι επιχειρήσεις μπαίνουν σε συνεχή μάχη κατά των hacker, καθώς κάθε οντότητα προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη.
  • Ένας άλλος σημαντικός κίνδυνος που πρέπει να λάβουν υπόψη οι εταιρείες είναι ο κίνδυνος που προέρχεται από την άσκοπη εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα. Συχνά, οι hacker χρησιμοποιούν τα κατεστραμμένα αρχεία PDF που μπορεί να ανοίξουν οι υπάλληλοί σας. Όταν χρησιμοποιείτε τυπικό software, όπως το Adobe Acrobat Suite, ο κακόβουλος κώδικας που είναι ενσωματωμένος στα αρχεία PDF έχει εύκολη πρόσβαση στο μεγαλύτερο σας σύστημα και άλλες μηχανές στο δίκτυο. Εναλλακτικά προγράμματα, όπως το Kofax Power PDF, προσφέρουν ισχυρότερη προστασία PDF για τα συστήματά σας από κακόβουλο κώδικα.

Ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστείτε τον χώρο εργασίας και το προσωπικό σας από τους hacker που θέλουν να κλέψουν τα δεδομένα σας και να βλάψουν την εταιρεία σας είναι πάντα να κρατάτε το software σας ενημερωμένο. Συχνά ελέγχετε για ενημερώσεις και νέες εξελίξεις ασφάλειας και πάντα να στηρίζεστε αποκλειστικά σε αξιόπιστες εταιρείες που παράγουν υψηλής ποιότητας λογισμικό στο χώρο εργασίας.

Διατηρείτε τα ψηφιακά σας στοιχεία ασφαλή σε επικίνδυνο περιβάλλον

Παρόλο που μια παραβίαση ασφαλείας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο. Εξετάστε τις πιθανές αδυναμίες που περιγράφονται παραπάνω καθώς εξετάζετε τις διαδικασίες που έχει η επιχείρηση σας για να αποτρέψει την ψηφιακή κλοπή και την εταιρική κατασκοπεία. Παραμείνετε επιμελείς και βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα μέλη του προσωπικού σας γνωρίζετε ποια κοινά σφάλματα πρέπει να αποφύγετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Πως να πραγματοποιήσετε μια κλήση Facetime Audio

Έχετε κουραστεί από τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ποιότητας; Χάρη στο FaceTime, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις υψηλής ανάλυσης αν χρησιμοποιείτε iPhone, iPad,...

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...