ΑρχικήsecurityΗ συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από τη Microsoft μπορεί να σταματήσει

Η συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από τη Microsoft μπορεί να σταματήσει

τηλεμετρίας

Μία αλλαγή που έχει κυκλοφορήσει από τη Microsoft στα Windows 10 έκδοση 1909, επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες να μπλοκάρουν τις συσκευές που στέλνουν δεδομένα τηλεμετρίας στους διακομιστές της εταιρίας.

Οι αρχές προστασίας δεδομένων της Ευρώπης, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από συσκευές Windows 10 της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσπαθειών της Ολλανδίας να περιορίσει τη συλλογή δεδομένων του Office 365 για να διασφαλίσει ότι οι πρακτικές της εταιρείας συμμορφώνονται με τον γενικό κανονισμό για την προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR).

Η Microsoft άλλαξε πρόσφατα τους όρους της για το Office 365 παγκοσμίως για να συμμορφωθεί με τις συστάσεις του ολλανδικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης, όπως ανέφεραν τα γερμανικά περιοδικά Borncity και Deskmodder, η Microsoft έχει επίσης κάνει κάποιες αλλαγές στα Windows 10 έκδοση 1909.

Η Βαυαρική DPA δημοσίευσε πρόσφατα ορισμένα ευρήματα σχετικά με τις διαμορφώσεις στα Windows 10, που υποδηλώνουν ότι οι εταιρικοί πελάτες ενδέχεται να είναι σε θέση να σταματήσουν εντελώς τη συλλογή ανεπιθύμητων δεδομένων τηλεμετρίας της Microsoft.

Η εταιρία είχε κυκλοφορήσει ορισμένα εργαλεία το 2018, τα οποία επέτρεπαν στους χρήστες να επιλέγουν ποια δεδομένα τηλεμετρίας μπορούσε να συλλέξει η Microsoft. Οι χρήστες του Home και Pro για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν τις “βασικές” ή “πλήρεις” ρυθμίσεις, μειώνοντας, αλλά όχι σταματώντας αυτό το είδος συλλογής δεδομένων.

Ωστόσο, οι εταιρικές πελάτες μπορούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στη συλλογή δεδομένων της Microsoft, αφού θα μπορούσαν να αποκλείσουν εντελώς τα δεδομένα τηλεμετρίας τους να αποκτηθούν από τους server της εταιρίας.

Παρόλα αυτά όπως αναφέρει η Βαυαρική DPA, ο αποκλεισμός αυτός μπορεί να μην είναι η καλύτερη πρακτική για την ασφάλεια ενός οργανισμού.

Η εκτίμηση της αρχής είναι ότι η συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας στις εκδόσεις Enterprise και Education των Windows 10 δεν αποτελεί πλέον λόγο ώστε να μην μεταβεί κάποιος στα Windows 10.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS