ΑρχικήinetΟ Σόρος υποστηρίζει ότι το Facebook βοηθά στην επανεκλογή του Trump

Ο Σόρος υποστηρίζει ότι το Facebook βοηθά στην επανεκλογή του Trump

Σόρος

Ο Σόρος ζητά την άμεση αντικατάσταση του Mark Zuckerberg ως επικεφαλής του Facebook, καθώς όπως ισχυρίζεται έχει κάνει μία μυστική συμφωνία με τον Donald Trump, ώστε να μην ελέγχει τις προεκλογικές διαφημιστικές καμπάνιες του, με στόχο το κέρδος.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Σόρος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ του Trump και του Zuckerberg: «Το Facebook θα βοηθήσει τον Πρόεδρο Trump να επανεκλεγεί και ο κ. Trump με τη σειρά του θα υπερασπιστεί το Facebook από τις ρυθμιστικές αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόδειξη για τα λεγόμενά του είναι ότι ο Zuckerberg είχε μία συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump, τέσσερις μήνες πριν, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Επιπλέον η άρνηση του Zuckerberg να ελέγξει τις πολιτικές διαφημίσεις «έχει ανοίξει την πόρτα για ψευδείς, ακραίες και προσβλητικές δηλώσεις.» Προφανώς αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τον Πρόεδρο Trump, ώστε να χρησιμοποιήσει παραπληροφόρηση, προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να κερδίσει το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Σόρος αναφέρεται στο Facebook ως εταιρεία μέσων ενημέρωσης και όχι ως “πλατφόρμα“, που σημαίνει ότι θα πρέπει να λογοδοτεί για όλα όσα αναρτά.

Προτείνει ότι τόσο ο Zuckerberg όσο και ο Sandberg πρέπει να αντικατασταθούν, αφού ο μόνος τους στόχος όπως λέει είναι το κέρδος, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Ο Τζωρτζ Σόρος αναμένει πολλά από τον επικεφαλής του Facebook. Παρ’ όλα αυτά, ο Mark Zuckerberg δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Γι ‘αυτό το λόγο άλλωστε ο Zuckerberg έχει δηλώσει ότι χαιρετίζει τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Με τον τρόπο αυτό, το Facebook δεν χρειάζεται να βρει λύσεις σε προβλήματα που δεν καταλαβαίνει και η ευθύνη γι’ αυτό μετατοπίζεται εκτός του οργανισμού.

Φυσικά, ο Σόρος υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του Facebook αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον Trump να επανεκλεγεί, πράγμα το οποίο δεν είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS