ΑρχικήsecurityΤο Facebook πληρώνει $ 550 εκατομμύρια για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook πληρώνει $ 550 εκατομμύρια για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Facebook

Μία αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του Facebook, υποχρεώνει την εταιρία να πληρώσει 550 εκατομμύρια δολάρια, σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Σύμφωνα με την αγωγή, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, έχει συλλέξει και αποθηκεύσει παράνομα βιομετρικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κάτι που παραβαίνει τους νόμους του Ιλλινόις σχετικά με την ιδιωτικότητα.

Αρχικά, η είδηση δημοσιεύτηκε από την The New York Times, αλλά αποκαλύφθηκε από την Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο. Το ποσό μπορεί να φαίνεται τεράστιο, ωστόσο είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσε να πληρώσει τελικά το Facebook.

Η υπόθεση σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του Facebook έχει ξεκινήσει από το 2015. Σύμφωνα με την αγωγή, η προηγούμενη έκδοση του εργαλείου Tag Suggestions του Facebook, σκάναρε το πρόσωπο ενός χρήστη όταν εμφανιζόταν σε μια φωτογραφία και στη συνέχεια πρότεινε ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο, έκανε tag το άτομο αυτό σε μια φωτογραφία και δημιουργούσε έναν σύνδεσμο για το προφίλ του / της.

Ωστόσο για να το πετύχει αυτό, το Facebook αποθήκευε βιομετρικά δεδομένα των χρηστών, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, κάτι που παραβαίνει το νόμο για την ιδιωτικότητα του Ιλλινόις. Παρόμοιες αγωγές έχουν γίνει και εναντίον του Snapchat και της Google.

Μόλις το 2018, το Facebook άρχισε να παρέχει περισσότερη διαφάνεια, εξηγώντας την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στους χρήστες του και άρχισε να τους κατευθύνει σε μια σελίδα ρυθμίσεων όπου θα μπορούσαν να την απενεργοποιήσουν. Μέχρι πέρυσι, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ήταν ενεργοποιημένη από προεπιλογή στην πλατφόρμα, τώρα όμως ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει να την ενεργοποιήσει.

Το ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων που εισπράχθηκε από το διακανονισμό με το Facebook, θα καταβληθεί σε επιλέξιμους χρήστες από το Ιλλινόις, καθώς και για την κάλυψη των δικαστικών αμοιβών των εναγόντων. Το ποσό που χρεώθηκε το Facebook μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, ωστόσο δεν είναι τίποτα μπροστά στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 4ο τρίμηνο του 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS