ΑρχικήsecurityΑγωγή στη Ring γιατί «δεν λαμβάνει τα βασικά μέτρα ασφαλείας»

Αγωγή στη Ring γιατί «δεν λαμβάνει τα βασικά μέτρα ασφαλείας»

Ring

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες καμερών Ring, έχουν προχωρήσει σε κατάθεση μηνύσεων εναντίον της εταιρείας, μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν δεχτεί από hackers. Όπως δηλώνουν οι χρήστες, η εταιρεία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει τους πελάτες της από τους κακόβουλους χρήστες, που μπορούν εύκολα να χακάρουν τις κάμερές τους.

Η αγωγή εναντίον της εταιρείας, η οποία κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ισχυρίζεται ότι η Ring αποφεύγει συστηματικά να λάβει βασικά μέτρα ασφαλείας ώστε να προστατεύσει τους χρήστες της, ειδικά αφού γνωρίζει ότι οι συσκευές της αποτελούν έναν πολύ συνηθισμένο στόχο για τους hacker.

Η μήνυση είναι επακόλουθο των συνεχόμενων περιστατικών που σημειώθηκαν με hacker που απέκτησαν πρόσβαση σε κάμερες και προσωπικά βίντεο χρηστών, ακόμα και μέσα στο σπίτι τους.

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, ένας hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μία κάμερα Ring και να κάνει ρατσιστικά σχόλια σε ένα κορίτσι 8 ετών. Οι γονείς της, είχαν αγοράσει την εν λόγω κάμερα σε προσφορά στην Black Friday και φυσικά είναι ανάμεσα στους χρήστες που κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το νομικό ζήτημα που έχει προκύψει. Παλιότερα μάλιστα η Ring κατηγορούσε τους χρήστες σχετικά με τα hacking καθώς υποστήριζε ότι φταίνε οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης και το γεγονός ότι επαναχρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται στην αγωγή, η εταιρεία δεν λαμβάνει βασικά βήματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεις, ακόμη και αν οι κάτοχοι των καμερών της δεν χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η κατάθεση ισχυρίζεται περαιτέρω ότι η Ring γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συσκευές της έχουν γίνει δημοφιλείς στόχοι για τους hacker. Μάλιστα η Motherboard ανέφερε ότι οι hackers έχουν δημιουργήσει ένα λογισμικό που εξομαλύνει ουσιαστικά τη διαδικασία παραβίασης μίας κάμερας Ring. Η αγωγή επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει ένα «podcast» αφιερωμένο στους hackers που αποκτούν πρόσβαση σε κάμερες Ring και παρενοχλούν τους ιδιοκτήτες τους, ως απόδειξη ότι η εταιρεία ξέρει ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS