ΑρχικήbusinessExynos 990: Καινοτομία στον χώρο των κινητών επεξεργαστών

Exynos 990: Καινοτομία στον χώρο των κινητών επεξεργαστών

SAMSUNGΗ Samsung κάνει λόγο για μία πανίσχυρη και πρωτοποριακή επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας. Αναφέρεται στην κυκλοφορία του επεξεργαστή Exynos 990 (επεξεργαστής κινητής τηλεφωνίας σχεδιασμένος με ισχυρή δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων με δυνατότητα αναπαραγωγής), ο οποίος θα φέρει ένα σημαντικό αριθμό διευκολύνσεων και βελτιώσεων στην καθημερινή ζωή, σε συνδυασμό με την ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας διεργασιών Τεχνητής Νοημοσύνης AI (Artificial Intelligence) που διαθέτει.EXYNOS

Ειδικότερα, ο επεξεργαστής Exynos 990 περιλαμβάνει dual-core (μονάδα διπλού πυρήνα νευρωνικής επεξεργασίας) NPU που επιτρέπει την εκτέλεση όλων των λειτουργιών επάνω στη συσκευή ώστε να μη χρειάζεται αποστολή σε κάποιον εξωτερικό server.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Exynos 990 είναι η προηγμένη και αναβαθμισμένη κάμερα που διαθέτει. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τις ιδιότητες  της τεχνολογίας AI επιτρέπει στην κάμερα να παράγει μια προβολή φωτογραφίας μέσω έξυπνης βελτιστοποίησης. Αυτό συμβαίνει γιατί υποστηρίζει έως και έξι μεμονωμένους αισθητήρες με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση μέχρι 108Mp και μπορεί να επεξεργαστεί τρεις αισθητήρες ταυτόχρονα για πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ταχύτητα, βελτίωση και ασφάλεια στην απόδοση εκμάθησης μηχανών.

Ο επεξεργαστής Exynos 990 μπορεί να συνδυαστεί με το 5G μόντεμ για την παροχή υπερ-γρήγορης ταχύτητας κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης. Ακόμη, ενσωματώνει έναν ισχυρό επεξεργαστή οκταπύρηνου πυρήνα, μια GPU αιχμής, μια προηγμένη οθόνη και ένα υποσύστημα παρόμοιο με next level smartphone. Εξοπλισμένος με Arm Mali™-G77 MP11 GPU, προσφέρει εξαιρετική επεξεργασία 3D γραφικών για μια ρεαλιστική και συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Έτσι προσφέρει σε μια κινητή συσκευή μια εμπειρία παρόμοια με έναν υπολογιστή, μια κονσόλα παιχνιδιών και μια τηλεόραση.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Samsung Exynos 990 SoC υποστηρίζει μνήμες LPDDR5 με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 5500Mbps, οθόνες με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz για ομαλότερο scrolling και animations, καθιστώντας τα παιχνίδια ζωντανά ενώ ο ενσωματωμένος επεξεργαστής εικόνας (ISP) υποστηρίζει έως 6 αισθητήρες κάμερας.Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να απαθανατίσουν την κάθε στιγμή σαν κινηματογραφική ταινία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS