ΑρχικήinetΤεχνητή Νοημοσύνη (AI): Το νέο "όπλο" της Warner Bros

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Το νέο “όπλο” της Warner Bros

Η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής, Warner Bros, ακολουθώντας το παράδειγμα της STX, σε συνεργασία με την Cinelytic (εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου) πρόκειται να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη Al (Artificial Intelligence), η οποία σχετίζεται με την κατασκευή έξυπνων μηχανημάτων ικανών να εκτελούν εργασίες που απαιτούν συνήθως ανθρώπινη νοημοσύνη.

Warner Bros

Με τη νέα τεχνολογία AI, τα στελέχη της Warner Bros , παρατηρώντας πολυάριθμα δεδομένα, θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εάν μια ταινία θα αποφέρει τα επιθυμητά κέρδη ή όχι. Με τη Cinelytic, επομένως, στόχος είναι η πιο ακριβής και σχολαστική παρατήρηση δεδομένων, με αποτέλεσμα την  παραγωγή ταινιών με τις οποίες το κοινό θα ταυτιστεί και θα “δεθεί” περισσότερο, ενώ παράλληλα  θα είναι πιο εύκολο να υπολογιστούν τα προσδοκώμενα κέρδη της εκάστοτε ταινίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2018 η Cinelytic έλαβε 2.500.000 δολάρια περίπου από την T&B Media Global, γεγονός που τη βοήθησε να προάγει τη χρήση μηχανημάτων.

AI

Το αμερικανικό περιοδικό Hollywood Reporter αναφέρει ότι η χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας δεν έχει ως στόχο την αντικατάσταση του ανθρωπίνου δυναμικού από την τεχνολογία, αλλά την επιτάχυνση και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής  ταινιών, καθώς τα τεχνολογικά μέσα μπορούν να κάνουν σε δευτερόλεπτα όσα ο άνθρωπος χρειάζεται μέρες για να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει. Ακόμη, μέσω της τεχνολογίας  “κατασκευάζονται” εφέ τα οποία το ανθρώπινο δυναμικό είναι φύσει αδύνατον να αντιληφθεί με “γυμνό” μάτι και να τα εφαρμόσει. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η εμπειρία και το ένστικτο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα ταινιών που κυκλοφόρησε η Warner Bros όπως The Kitchen, Doctor Sleep και Joker, από τα οποία ξεχώρισε το τελευταίο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS