Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:30
Αρχική inet Γιατί οι μηχανικοί υπολογιστών είναι τόσο στενόμυαλοι; Νέα έρευνα!

Γιατί οι μηχανικοί υπολογιστών είναι τόσο στενόμυαλοι; Νέα έρευνα!

Θα μπορούσα να κάνω ένα βιώσιμο επιχείρημα ότι οι μηχανικοί υπολογιστών καταστρέφουν γρήγορα τον κόσμο. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι οι μηχανικοί είναι τόσο γεμάτοι με την αναλυτική σκέψη ότι δεν αφήνουν χώρο για αληθινή δημιουργικότητα. Ή, πράγματι, για τις τυχαίες χαρές της ανθρωπότητας.

Μου μεταφέρθηκε, συνεπώς, από νέα έρευνα που προτείνει μια διέξοδο. Με ένα άρθρο στο Harvard Business Review, τρεις ακαδημαϊκοί από το Στάνφορντ και ένας από το Πανεπιστήμιο της Santa Clara μιλούσαν για τους κινδύνους της σκέψης της καθαρής μηχανικής.

Γράφουν ευγενικά: “Οι μηχανικοί υπολογιστών εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό με σημαντικές δεξιότητες ανάλυσης, αλλά πρέπει να αγωνιστούν για να σκεφτούν “out of the box” όταν πρόκειται για δημιουργική επίλυση προβλημάτων“.

μηχανικοί υπολογιστών

Οι ακαδημαϊκοί κατηγορούν τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανικοί εκπαιδεύονται. Εξηγούν ότι υπάρχουν δύο είδη σκέψης – συγκλίνουσες και αποκλίνουσες.

Το πρώτο είναι αυτό με το οποίο οι μηχανικοί είναι πιο εξοικειωμένοι. Κάνουν μια λίστα με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την επίλυση ενός προβλήματος και ακολουθούν αυτά τα βήματα. Περιμένουν μια ορισμένη απάντηση.

Η αποκλίνουσα σκέψη, ωστόσο, απαιτεί πολλούς διαφορετικούς τρόπους σκέψης για ένα πρόβλημα και οδηγεί σε πολλές πιθανές λύσεις. Αυτοί οι ακαδημαϊκοί δηλώνουν με έμφαση: «Οι αποκλίνουσες δεξιότητες σκέψης αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό στα μαθήματα μηχανικής, τα οποία τείνουν να επικεντρώνονται σε μια γραμμική εξέλιξη των συγκεκριμένων, επικεντρωμένων τεχνικών πληροφοριών».

Αυτό εξηγεί πολλά, έτσι δεν είναι; Πράγματι, αυτοί οι ερευνητές επιμένουν ότι οι σπουδαστές μηχανικών υπολογιστών “γίνονται εμπειρογνώμονες στην εργασία τους μεμονωμένα και εφαρμόζοντας μια σειρά τύπων και κανόνων σε δομημένα προβλήματα με μια” σωστή “απάντηση.”

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο έρευνες με φοιτητές μηχανικών και πρόσφατους πτυχιούχους μηχανικούς υπολογιστών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απλή στάση συνειδητοποίησης συμβάλλει έντονα στη δημιουργία ιδεών με μεγαλύτερη πρωτοτυπία.

Συνεχίζουν λέγοντας: “Ενώ οι μηχανικοί υπολογιστών χρειάζονται δεξιότητες στην ανάλυση και την κρίση, πρέπει επίσης να καλλιεργήσουν μια ανοιχτή, περίεργη και ευγενική στάση, έτσι ώστε να μην καθορίζουν τη συγκεκριμένη προσέγγιση και να είναι σε θέση να εξετάσουν νέα δεδομένα. ”

Η ανοικτότητα, η ευγένεια και η περιέργεια έχουν ένα πράγμα στην καρδιά τους – τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων. Αυτά αγνοούνταν ή ακόμη και απορρίφθηκαν από πάρα πολλούς από αυτούς που δημιούργησαν τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

Τώρα, είναι λίγο αργά και δεν μπορεί κανείς να αναμένει ρύθμιση για να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει κάνει. Ίσως, λοιπόν, πρέπει να περιμένουμε τις μελλοντικές γενιές μηχανικών υπολογιστών που με τη σωστή εκπαίδευση,θα δημιουργήσουν νέες, πιο ανθρώπινες λύσεις στα πιο πιεστικά μας προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...