ΑρχικήsecurityFAA: Προτείνει τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης για drones

FAA: Προτείνει τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης για drones

dronesΗ Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) εξέδωσε αυτές τις ημέρες κάποιους κανόνες σχετικά με την απομακρυσμένη ταυτοποίηση των drones, που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την FAA, οι νέοι κανόνες αποτελούν το “επόμενο συναρπαστικό βήμα για την ασφαλή ενσωμάτωση των drones“. Θα είναι κάτι σαν πινακίδα κυκλοφορίας, που θα βοηθά στον εντοπισμό των περίπου 1,5 εκατομμυρίων drones που χρησιμοποιεί το κυβερνητικό σώμα.

Το σχετικό έγγραφο της FAA είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά. Οι χειριστές των drones και η γενική ασφάλεια της αεροπορίας θα έχουν δύο μήνες στη διάθεσή τους για να παράσχουν ανατροφοδότηση στην FAA σχετικά με τους νέους κανόνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό του τμήματος Μεταφορών, τα drones είναι η τεχνολογία μεταφορών που αναπτύσσεται πιο πολύ στην Αμερική.

“Είναι ζωτικής σημασίας να ενσωματωθούν με ασφάλεια στον εθνικό εναέριο χώρο”, δήλωσε ο υπουργός.

Στόχος των κανόνων είναι να υπάρξει περισσότερη ασφάλεια σε περιοχές υψηλού κινδύνου όπως τα αεροδρόμια και τα γήπεδα, αλλά και γενικά στον εναέριο χώρο.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό δομικό στοιχείο στο οικοσύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης της κυκλοφορίας”.

Η ικανότητα ταυτοποίησης και εντοπισμού των επανδρωμένων και μη αεροσκαφών είναι σημαντική. Μπορεί να δώσει κρίσιμες πληροφορίες στους φορείς επιβολής του νόμου και σε άλλους οργανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

Η εταιρεία DJI λέει ότι “επανεξετάζει” την πρόταση για τα drones, αν και πριν δύο χρόνια είχε δημιουργήσει το δικό της σύστημα απομακρυσμένης ταυτοποίησης (AeroScope). Η τεχνολογία ήταν σε θέση να βοηθήσει πιλότους, που πετούν πολύ κοντά σε προβληματικές περιοχές.

“Η DJI έχει από καιρό υποστηρίξει ένα σύστημα απομακρυσμένης ταυτοποίησης, που παρέχει ασφάλεια και ενημέρωση στις αρχές”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Brendan Schulman.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS