ΑρχικήsecurityBug στην ενημέρωση του Chrome 79 διαγράφει δεδομένα εφαρμογών

Bug στην ενημέρωση του Chrome 79 διαγράφει δεδομένα εφαρμογών

bug

Η κυκλοφορία του Chrome 79 για συσκευές Android, έχει σταματήσει από την Google μετά από αρκετές αναφορές που επισημαίνουν ότι  διαγράφει δεδομένα από εφαρμογές τρίτων. Καθώς φαίνεται, υπάρχει ένα bug στη νέα ενημέρωση του Chrome 79, το οποίο προκαλεί προβλήματα σε εφαρμογές τρίτων, που χρησιμοποιούν εκτεταμένα το WebView. Δεν είναι ακόμα βέβαιο πόσες από τις εφαρμογές έχουν επηρεαστεί από το νέο αυτό bug, ωστόσο το Twitter αποτελεί μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Google.

Το εν λόγω bug εμφανίστηκε κατά την ενημέρωση από το Chrome 78 στο Chrome 79. Κατά την διαδικασία αυτή, η Google άλλαξε την τοποθεσία του Chrome directory.

Η εταιρεία, κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, στην οποία παραδέχεται ότι έκανε λάθος, καθώς δεν μετακίνησε τα περιεχόμενα του LocalStorage ή WebSQL στο νέο Chrome 79 directory, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα δεδομένα να γίνουν απρόσιτα για όλους τους χρήστες.

LocalStorage και WebSQL

Τα LocalStorage και WebSQL αποτελούν μηχανισμούς αποθήκευσης, μέσω των οποίων ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή διαδικτύου, αποθηκεύει δεδομένα στη συσκευή του χρήστη (στο προφίλ του Chrome directory).

Ενώ μερικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν το LocalStorage ή το WebSQL, η πλειονότητα προτιμάει τη χρήση database servers για την αποθήκευση δεδομένων χρήστη. Όμως, τόσο το LocalStorage όσο και το WebSQL είναι δημοφιλείς σε mobile συσκευές και χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές εφαρμογών για κινητά.

Σήμερα, πολλές εφαρμογές Android εκτελούνται σε έναν ιστότοπο που είναι τοποθετημένος μέσα στο στοιχείο WebView. Αυτές οι εφαρμογές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το LocalStorage ή το WebSQL για να αποθηκεύουν τοπικά τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα χρηστών, αντί να τα αποθηκεύουν σε έναν server.

Το σφάλμα στο Chrome 79 είχε σαν αποτέλεσμα, αυτές οι εφαρμογές να χάσουν την πρόσβασή τους σε όλα τα αρχεία και τα δεδομένα που αποθηκεύτηκαν μέσα στους παλιούς φακέλους των LocalStorage και WebSQL στο Chrome 78. Τώρα, ορισμένοι χρήστες έχουν χάσει δεδομένα, ρυθμίσεις, αρχεία και ακόμη και τη δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Ένα patch ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα

Οι προγραμματιστές της Google εργάζονται επί του παρόντος σε μια ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσουν τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων, όμως ενδέχεται να είναι ήδη πολύ αργά για πολλούς χρήστες.

Δυστυχώς, η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει περίπου το 50% του userbase του Android, πράγμα που σημαίνει μεγάλη ζημιά.

Δε είναι σίγουρο ακόμα εάν τα δεδομένα στα LocalStorage και WebSQL, έχουν χαθεί εντελώς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές καθαρισμού που μπορεί να τα έχουν διαγράψει.

Προς το παρόν συνιστάται στους χρήστες, να μην εγκαταστήσουν το Chrome 79. Εάν ωστόσο το έχετε ήδη εγκαταστήσει μπορείτε μόνο να περιμένετε την κυκλοφορία του patch για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS