ΑρχικήinetLinux browser έχουν μπλοκαριστεί από τη Google για άγνωστους λόγους

Linux browser έχουν μπλοκαριστεί από τη Google για άγνωστους λόγους

browser

Ορισμένοι δημοφιλείς browser της Linux όπως οι Konqueror, Falkon και Qutebrowser, έχουν μπλοκαριστεί από την Google, όπως αναφέρει το Bleeping Computer. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προαναφερθέντα προγράμματα περιήγησης, υπάρχουν πιθανότητες να μην σας επιτρέπετε πλέον να συνδεθείτε με τις υπηρεσίες Google.

Η απαγόρευση ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη του Reddit, ο οποίος και δημοσίευσε το εύρημά του στην πλατφόρμα. Η ανάρτησή του τράβηξε την προσοχή αρκετών χρηστών Linux, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Google από ορισμένους Linux browser.

Μόλις οι χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν στο Google, χρησιμοποιώντας Konqueror, Falkon ή Qutebrowser, βλέπουν ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει ότι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν δεν είναι ασφαλές.

Το μήνυμα σφάλματος περιέχει επίσης έναν σύνδεσμο “Μάθετε περισσότερα“, που ανακατευθύνει τους χρήστες σε ένα άρθρο υποστήριξης της Google, το οποίο αναφέρει τους ακόλουθους πιθανούς λόγους που μπορεί να έχουν οδηγήσει στο μπλοκάρισμα των υπηρεσιών Google από ένα προγράμματα περιήγησης Linux:

  • Δεν υποστηρίζεται το JavaScript ή έχετε απενεργοποιημένο το Javascript
  • Έχετε μη ασφαλείς ή μη υποστηριζόμενες επεκτάσεις
  • Χρησιμοποιείτε πλαίσια δοκιμών αυτοματοποίησης
  • Είναι ενσωματωμένα σε μια διαφορετική εφαρμογή

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δήλωσαν στο ίδιο post, ότι ήταν σε θέση να συνδεθούν από τα προαναφερθέντα προγράμματα περιήγησης, γεγονός που καθιστά δύσκολο να εντοπιστεί ο ακριβής λόγος πίσω από το θέμα που έχει προκύψει.

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με το γιατί η Google έχει αποκλείσει τα προγράμματα περιήγησης. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για μια δοκιμή A / B, που διεξάγεται από την Google, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι οφείλεται σε μια συγκεκριμένη έκδοση του QtWebEngine που είναι εγκατεστημένη στις μηχανές που αντιμετωπίζουν το ζήτημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS