ΑρχικήsecurityFAKE - Ειδοποιήσεις της DMCA στο Reddit για κατάργηση του Jailbreak forum

FAKE – Ειδοποιήσεις της DMCA στο Reddit για κατάργηση του Jailbreak forum

Jailbreak Πολλές εταιρείες κατασκευής φορητών συσκευών (κινητά, tablets) θέτουν περιορισμούς στο πώς μπορεί να χειριστεί ο χρήστης τη συσκευή του και στο τι αλλαγές μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί χρήστες καταφεύγουν στα λεγόμενα jailbreak εργαλεία, που τους επιτρέπουν να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς.

Αυτά τα εργαλεία «ξεκλειδώνουν τις ψηφιακές χειροπέδες» που έχουν τοποθετήσει οι εταιρείες και παρέχουν πρόσθετες ελευθερίες. Τα τελευταία χρόνια, τα jailbreak εργαλεία είναι πολύ δημοφιλή ειδικά ανάμεσα στους χρήστες που θέλουν να πειραματίζονται με το hardware τους και να προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά, που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν.

Η Apple θεωρείται μια από τις πιο περιοριστικές εταιρείες όσον αφορά στο λογισμικό και το hardware της. Γι’ αυτό είναι και η εταιρεία που δέχεται ίσως τις περισσότερες «επιθέσεις» από ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν jailbreaking στις συσκευές της. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλές online κοινότητες που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Μια από αυτές, είναι το / r / jailbreak forum του Reddit.

Χθες, ωστόσο, προκλήθηκε χάος καθώς η νομική ομάδα του Reddit έλαβε πολλαπλές ειδοποιήσεις από τη DMCA (υπηρεσία για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων) για μια σειρά από threads (στο Reddit) που περιγράφουν αναλυτικά δύο jailbreak εργαλεία: το Checkra1n και το UNc0ver.

“Το Reddit αφαίρεσε 5 posts για τα checkra1n και unc0ver. Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς πρόβλημα υπήρχε με τα πνευματικά δικαιώματα. Οι διαχειριστές δεν μας είπαν ποτέ”, εξήγησε ένας συντονιστής.

Ίσως πολλοί συνέδεσαν τα θέματα του /r/jailbreak forum με ένα παλαιότερο περιστατικό στο Twitter, όταν ένας iOS hacker, που ονομάζεται S1guza, δημοσίευσε ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης της Apple. Ωστόσο, το tweet κατέβηκε μετά από απαίτηση της DMCA. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένοι λόγοι για την κατάργησή του.

Το αίτημα κατάργησης στάλθηκε από την Kilpatrick Townsend & Stockton LLP, μια εταιρεία που έχει σχετιστεί με την Apple στο παρελθόν.

Δεδομένου ότι η Apple βρισκόταν πίσω από την κατάργηση του tweet, πολλοί πίστεψαν ότι βρίσκεται πίσω και από τις καταγγελίες στην DMCA για το forum του Reddit. Ωστόσο, δεν παρέχονται οι πληροφορίες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση.

Οι συντονιστές του forum συζήτησης αποφάσισαν να κλειδώσουν την πλατφόρμα μετά από αυτό.

“Το κλείδωμα του subreddit για να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων θεμάτων είναι μία από τις “συνήθεις” απαντήσεις των συντονιστών για να δείξουν στους διαχειριστές ότι η ομάδα δεν παίζει και ότι είναι σοβαρή και έτοιμη να διορθώσει το ζήτημα“, είπαν οι συντονιστές.

“Πολλές ειδοποιήσεις της DMCA καταλήγουν σε προειδοποίηση και απαγόρευση (ή απλώς απαγόρευση) των subreddit για τα οποία στέλνονται οι ειδοποιήσεις”.

Ωστόσο, το / r / jailbreak δεν χρειαζόταν να προχωρήσει σε μια τόσο δραστική ενέργεια. Το jailbreaking των iOS συσκευών είναι νόμιμο στις ΗΠΑ και οι ειδοποιήσεις της DMCA κατά του Reddit προκάλεσαν έκπληξη σε όλους.

Δεν γνωρίζουμε σίγουρα αν τα αιτήματα προήλθαν από την Apple, αν και είναι ο πιο προφανής ένοχος. Θα μπορούσε, όμως, να είναι ενέργεια και κάποιου άλλου απατεώνα, που προσπαθεί να αναστατώσει την κοινότητα.

Παρ’ όλα αυτά, το ζήτημα αποκαταστάθηκε, καθώς σύμφωνα με τους τους διαχειριστές του Reddit, οι καταγγελίες δεν ισχύουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS