Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:57
Αρχική business Το πρώτο σύστημα διαφήμισης στις βιβλιοθήκες Javascript είναι γεγονός!

Το πρώτο σύστημα διαφήμισης στις βιβλιοθήκες Javascript είναι γεγονός!

Το Standard είναι JavaScript style guide και linter που πραγματοποιεί αυτόματες επιδιορθώσεις κώδικα. Πρόσφατα, εφάρμοσε αυτό που φαίνεται να είναι το πρώτο σύστημα διαφήμισης στις βιβλιοθήκες Javascript.

Javascript

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι developers κάνουν install τη βιβλιοθήκη μέσω του npm JavaScript package manager, λαμβάνουν μια διαφήμιση στο τερματικό τους. Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται εκεί, εξαρτώνται από το νέο project που ονομάζεται Funding, το οποίο και συντάσσεται από τους developers του Standard. Η βιβλιοθήκη Funding υπήρχε στην έκδοση του Standard 14.0.0, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο πίσω από το Funding είναι, ότι οι εταιρείες αγοράζουν χώρο για διαφημίσεις στα εκάστοτε τερματικά και τα κέρδη μοιράζονται μεταξύ του Funding και των open-source projects που έχουν εγγραφεί για τις διαφημίσεις αυτές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η ιδέα προκάλεσε αντιδράσεις και διχογνωμίες στους χώρους του development. Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν την ιδέα αυτή, έναν καλό τρόπο να συγκεντρωθούν κεφάλαια για έργα που δυσκολεύονται οικονομικά. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, που δεν κρύβει τη βαθιά απογοήτευσή της με τις διαφημίσεις στα τερματικά.

Για την ώρα, μόνο στη Standard βιβλιοθήκη εμφανίζονται διαφημίσεις, αλλά αναμένεται όσο περνάει ο καιρός το project να γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο.

Javascript

Το Funding φαίνεται να έχει περάσει τα όρια για κάποιους developers, οι οποίοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν διαφημίσεις για κανέναν λόγο. Μάλιστα, μερικοί από τους developers άσκησαν πίεση στη Linode, μία από τις αρχικές εταιρείες που υπέγραψαν το σχέδιο Funding και η εταιρεία τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει μια συνεχώς αυξανόμενη ροή των αρνητικών σχολίων.

Οι δυσαρέσκεια των προγραμματιστών δε σταματάει εδώ. Προκειμένου να “γλιτώσουν” από τις διαφημίσεις, δημιούργησαν ήδη το πρώτο ad blocker για τέτοια περιβάλλοντα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά, είναι ότι τέτοια project μάλλον δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των developers και ότι σίγουρα δεν είναι αρεστές οι διαφημίσεις για οπουδήποτε και αν προορίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.