ΑρχικήsecurityΟ Google Chrome προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα passwords τους έχουν υποκλαπεί

Ο Google Chrome προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα passwords τους έχουν υποκλαπεί

Οι παραβιάσεις της ασφάλειας των ιστοτόπων ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, αλλά όταν οι λεπτομέρειες του κωδικού πρόσβασης είναι κακόβουλα προσβάσιμες, ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Ευτυχώς, η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στον Chrome, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν αμέσως εάν έχουν υποκλαπεί ή όχι οι κωδικοί πρόσβασης τους.

Δεδομένων των δεκάδων παραβιάσεων ασφαλείας υψηλού προφίλ σε αξιόπιστες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να εγγυηθείτε την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασής σας. Ωστόσο, με πάρα πολλούς χρήστες που κάνουν αυτό το κλασικό λάθος της επανάληψης του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες, ο κίνδυνος αυξάνεται εάν ακόμη και ένα μόνο website επηρεάζεται από παραβίαση.

Chrome

Εξηγούμε πώς λειτουργεί αυτό το πάρα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, η νέα λειτουργία θα είναι αρκετά διαισθητική για τους χρήστες του Chrome. Μόλις εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης στο Chrome, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ενημερώνει εάν έχει υποκλαπεί ποτέ. Το αναδυόμενο παράθυρο θα σας επιτρέψει επίσης να ελέγξετε άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό πρόσβασης και να τις αλλάξετε για να αποφύγετε περαιτέρω ευπάθειες.

Η Google δοκιμάζει αυτήν την τεχνολογία για το μεγαλύτερο μέρος του έτους με τη μορφή επέκτασης προγράμματος περιήγησης. Τώρα, η εταιρεία ανοίγει το χαρακτηριστικό σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους χρήστες με την ελπίδα να κρατήσει τους πάντες ασφαλείς από αδύναμους και compromised κωδικούς πρόσβασης.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα “μεταφερθεί” σταδιακά σε όλους τους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Ο κωδικός σας είναι ήδη παραβιασμένος;

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ελέγξετε αν οι κωδικοί σας έχουν επηρεαστεί από παραβίαση, αλλά η απλούστερη λύση είναι να κατευθυνθείτε στο HaveIBeenPwned. Αυτός ο χρήσιμος ιστότοπος δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για αναζήτηση χιλιάδων παραβιάσεων δεδομένων, για να διαπιστώσετε αν οι κωδικοί πρόσβασης που σχετίζονται με αυτόν τον λογαριασμό έχουν παραβιαστεί.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να εισάγετε εδώ το email σας, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικά.

Δεν θέλουμε να σας την σπάσουμε, αλλά υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι τουλάχιστον ένας από τους κωδικούς σας έχει συμβιβαστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2018 σημειώθηκαν 1.244 παραβιάσεις δεδομένων στις ΗΠΑ με περισσότερα από 446.5 εκατομμύρια αρχεία που εκτίθενται σε δυνητικούς hackers. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι αριθμοί αυτοί επιδεινώνονται σε ετήσια βάση, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την προβληματική ηλεκτρονική σας ασφάλεια. Αλλά πως?

Πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου;

Όταν η Google προσθέτει μια λειτουργία ασφαλείας στη διεπαφή του Chrome, γνωρίζετε ότι η προστασία των κωδικών πρόσβασης είναι σημαντική. Δυστυχώς, με όλες αυτές τις παραβιάσεις της ασφάλειας, μπορεί να φανεί σαν ένα αρκετά σημαντικό καθήκον να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή, ειδικά αν αναμένετε να θυμάστε όλους αυτούς τους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Ευτυχώς, για αυτό ακριβώς είναι που κατασκευάζονται οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Όταν εγκαθιστάτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, προστατεύετε όχι μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά επίσης καθιστάτε πολύ πιο εύκολη την ηλεκτρονική σας εμπειρία. Εκτός από την αποθήκευση και την προστασία πολλών κωδικών PIN και κωδικών πρόσβασης, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης κάνει τη σύνδεση στους λογαριασμούς σας τόσο εύκολη όσο ένα κλικ ενός κουμπιού. Απλά πηγαίνετε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και, έχετε συνδεθεί με ασφάλεια σε οποιονδήποτε λογαριασμό έχετε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS