ΑρχικήsecurityMicrosoft: Η hacking ομάδα Gallium στοχεύει ευάλωτους web servers

Microsoft: Η hacking ομάδα Gallium στοχεύει ευάλωτους web servers

MicrosoftΗ Microsoft αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με μια hacking ομάδα που διαθέτει υποδομές στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Η hacking ομάδα ονομάζεται Gallium και στοχεύει κυρίως τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Microsoft, οι hackers αυτής της ομάδας δραστηριοποιούνται από το 2018 και χρησιμοποιούν οικονομικά εργαλεία, που βρίσκονται εύκολα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραβιάσουν τα συστήματα των θυμάτων. Από τη στιγμή που θα εισχωρήσουν στο σύστημα δεν τους ενδιαφέρει να καλύψουν τα ίχνη τους ή τις προθέσεις τους.

Η Microsoft δεν θεωρεί ότι η ομάδα Gallium αποτελεί σοβαρή απειλή ούτε ότι πρόκειται για κάποια εξελιγμένη ομάδα. Ωστόσο, οι εύκολες και «βρώμικες» τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει, έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές.

Αρχικά, οι επιτιθέμενοι σαρώνουν το διαδίκτυο για τον εντοπισμό εκτεθειμένων και ευάλωτων web servers. Έπειτα, χρησιμοποιούν κοινά exploits για να τους επιτεθούν.

“Η παραβίαση ενός web server δίνει στη Gallium ένα σημείο εισόδου στο δίκτυο του θύματος που δεν απαιτεί αλληλεπίδραση με τον χρήστη, όπως οι παραδοσιακές μέθοδοι (π.χ. phishing)”, προειδοποιεί η Microsoft.

“Μετά την εκμετάλλευση των web servers, οι hackers της Gallium συνήθως εγκαθιστούν web shells και στη συνέχεια εγκαθιστούν επιπλέον εργαλεία που τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν το δίκτυο-στόχο”.

Η Microsoft τονίζει ότι οι hackers της Galium τροποποιούν τα off-the-shelf malware εργαλεία, προκειμένου να αποφύγουν την ανίχνευση από antivirus λογισμικά και όχι για να αναπτύξουν συγκεκριμένες λειτουργίες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, συνήθως, η ομάδα (ελαφρώς τροποποιημένα) είναι τα: HTRAN, Mimikatz, NBTScan, Netcat, PsExec, Windows Credential Editor και WinRAR. Το Mimikatz χρησιμοποιείται για την κλοπή credentials μετά την εισχώρηση στο δίκτυο.

Επίσης, η hacking ομάδα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του Poison Ivy RAT, μια παραλλαγή του Gh0st RAT που ονομάζεται QuarkBandit, το web shell China Chopper και το IIS web shell BlackMould.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η ομάδα Galium έχει περιορίσει τις επιθέσεις της τους τελευταίους μήνες, αλλά οι ειδικοί ασφαλείας θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση ή καλύτερα την πρόληψη μιας πιθανής επίθεσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS