ΑρχικήsecurityΗ κλοπή στην Upbit μπορεί να έχει επηρεάσει κι άλλα Altcoins

Η κλοπή στην Upbit μπορεί να έχει επηρεάσει κι άλλα Altcoins

Upbit

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της TopTechBuzz, η πλατφόρμα συναλλαγών Upbit, η οποία έπεσε θύμα κλοπής, μπορεί να έχει υποστεί και πρόσθετες απώλειες από μικρότερα altcoins.

Όπως υποστηρίζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κορέας, υπάρχουν κι άλλα altcoins, όπως τα Stellar (XLM), BitTorrent Token (BTT) και TRON (TRX), τα οποία επηρεάστηκαν. Το Upbit έχει επιβεβαιώσει μόνο την κλοπή Ethereum (ETH), ωστόσο οι πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος του hacking θα ξεπεράσει τα $79 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και των altcoins.

Όπως εξήγησε η Upbit η κλοπή αφορούσε σε μεταφορές νομισμάτων με την δικαιολογία ότι ήθελαν να μεταφερθούν σε πιο ασφαλή πορτοφόλια. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το εάν τα παραπάνω altcoins μετακινήθηκαν επίσης. Ο hacker που έκλεψε τα ETH άρχισε να μετακινεί τα νομίσματα σε άλλα πορτοφόλια, ακόμη και σε άλλες συναλλαγές.

Η άμεση μεταφορά των κεφαλαίων σε πολλαπλές διευθύνσεις ταιριάζει με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μία ομάδα hacking, η οποία προτιμά να μεταφέρει αμέσως τα χρήματα. Άλλοι hacker, αφήνουν τα χρήματα στην ίδια διεύθυνση για χρόνια, προτού αποφασίσουν να τα μετακινήσουν αλλού.

Οι συναλλαγές εντοπισμού έδειξαν ότι ο hacker έσπαγε τα κεφάλαια σε δόσεις των 50.000 ETH περίπου και τα έστελνε σε μια σειρά νέων πορτοφολιών.

Το Upbit hack δημιούργησε επίσης υποψίες ότι η πλατφόρμα συναλλαγών, προσπάθησε να κρύψει μερικά από τα κέρδη της για να αποφύγει την υψηλή φορολογία.

Ένας τρόπος για να αποκρύψει κανείς τα χρήματα χωρίς να τον εντοπίσουν είναι να τα δώσει ως αμοιβή σε έναν γνωστό miner, με τη μορφή αμοιβής. Τα νομίσματα στη συνέχεια αναφέρονται ως προερχόμενα από τα τέλη των miners. Ωστόσο, μόνο μερικές εκατοντάδες ETH έχουν κινηθεί με αυτόν τον τρόπο και το συγκεκριμένο ποσό της Upbit μπορεί να είναι δύσκολο να κρυφτεί.

Το hack έθεσε εκ νέου ερωτήματα σχετικά με την επαναφορά του δικτύου Ethereum. Θεωρητικά, τα κλεμμένα ETH θα μπορούσαν επίσης να εισέλθουν σε συστήματα DeFi και να χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια. Μέχρι στιγμής, μεγάλες ανταλλαγές έχουν υποσχεθεί να παρακολουθήσουν τα πορτοφόλια και να προσπαθήσουν να παγώσουν τυχόν μετακινήσεις νομισμάτων που σχετίζονται με το hack.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS